| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniainen voi saada kaupunkipyöriä

Seuraako Kauniainen Helsingin ja Espoon esimerkkiä ja tarjoaa kuntalaisille kaupunkipyöriä kesäkuukausina? Kaupunginvaltuuston jäsen Bo-Christer Björk (r.) on jättänyt valtuustoaloitteen asian selvittämiseksi. Aloite on kerännyt monta allekirjoitusta.

Allekirjoittaneet haluavat, että kaupunki selvittää niin nopeasti kuin mahdollista voiko Kauniainen hankkia joitakin pyöräasemia, jotka ovat yhteensopivia Espoossa olevien kanssa. Poliitikot haluavat myös vastauksen siihen, mihin tässä tapauksessa Kauniaisten asemat voitaisiin sijoittaa ja mitä kustannuksia projekti aiheuttaisi.

Björk huomauttaa, että kaupungin uudessa strategiassa sanotaan Granin olevan vihreä, jalankulkijaystävällinen kaupunki ja että kaupunki kannustaa asukkaitaan liikkumaan.

– Kaupunkipyörien ottaminen käyttöön olisi täysin strategian mukaista. Olen monen kuukauden ajan seurannut pyöräverkoston kehittymistä Espoossa ja näin äskettäin Länsiväylässä artikkelin, että kesällä verkosto laajenee Leppävaaran alueelle. Toisi selvää lisäarvoa, että meidän verkostomme olisi yhteensopiva Espoon kanssa, niin että pyörän voisi ottaa ja jättää esim. Leppävaarassa. Ja ehkä me voisimme kaiken lisäksi houkutella tänne turisteja Helsingistä polkupyörä-sightseeingille!

Mihin sinä sijoittaisit polkupyörät?

– Molemmille rautatieasemille ja esim. koulukeskuksien viereen ja Gallträskin itäpäähän, yhteensä kuutisen asemaa. Esimerkiksi vanhemmat, jotka tuovat nuorempia lapsia kouluun, voisivat sitten pyöräillä rautatieasemalle.

Pyöräiletkö itse?

– Nuorempana kyllä, mutta en enää selkäongelmien takia. Sen sijaan sauvakävelen päivittäin, oivallinen tapa käydä Kauniaisten joka kolkassa, sanoo Bo-Christer Björk ja jatkaa olevansa erittäin iloinen siitä, että melkein kaikki valtuuston jäsenet allekirjoittivat hänen valtuustoaloitteensa.