| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Selaamon kautta myyt dekkarisi eteenpäin

Onko kotisi täynnä kirjoja? Silloin Selaamo voi olla vastaus ongelmaasi.

Alun perin Kauniaisista kotoisin oleva Aleksi Immonen, 29, on kavereidensa kanssa luonut applikaation jonka avulla yksityishenkilö helposti voi myydä vanhoja kirjoja eteenpäin. Mm. Kauniaisten kirjastossa löytyy paikka mistä kirjat voi noutaa oston jälkeen.

Mistä tämä idea lähti?

– Idea lähti siitä, kun tulin kotiin reissusta ja istuin sohvalleni. Huomioni keskittyi täpötäyteen kirjahyllyyni. Aloin miettiä: miksi minulla on näin paljon kirjoja säilytyksessä kotonani? Mitenköhän paljon kirjoja onkaan tämän kaupunginosan kirjahyllyissä? Olisiko jotain tapaa tehdä ne kaikki löydettäviksi ja muiden ihmisten ostettaviksi?

Aleksi Immonen on ollut mukana luomassa applikaation jonka avulla yksityishenkilö helposti voi myydä vanhoja kirjoja eteenpäin.
Mm. Kauniaisten kirjastossa löytyy paikka mistä kirjat voi noutaa oston jälkeen.

Hän rupesi miettimään olisiko mahdollista muuttaa tavallisten ihmisten kirjahyllyt ”minidivareiksi”.

– Alettiin sitten parin kaverin kanssa tutkimaan asiaa ja opittiin, että me pystyisimme melko helposti rakentamaan aivan uudenlaisen ja ylivoimaisesti helpoimman tavan laittaa kirjoja kierrätykseen ja löytää sekä ostaa kirjoja suoraan muiden tavallisten ihmisten kirjahyllyistä.

Minkälaiset kokemukset tähän mennessä?

– Selaamo on lähtenyt hyvin käyntiin. Olemme saaneet muutamassa kuukaudessa reilut 3 000 käyttäjää sovelluksellemme. Helsingin kantakaupunki on Selaamon suosituinta käyttöaluetta, Aleksi Immonen kertoo.

Selaamon noutopisteitä sijaitsee muutamassa pääkaupunkiseudun kirjastoissa ja niiden idea on hyvin yksinkertainen. Kun ostaja löytää Selaamosta kirjan, jonka hän haluaa ostaa, ostaja voi valita toimitustavaksi noutopisteen. Jos myyjä suostuu tähän toimitustapaan, myyjän tarvitsee vain toimittaa kirja valittuun noutopisteeseen. Kun ostaja noutaa myöhemmin kirjan noutopisteestä, maksu kirjasta siirtyy myyjälle Selaamossa automaattisesti. Tämä toimitustapa on myös täysin anonyymi.

Immonen toivoo, että myöskin koulukirjat voidaan kierrettää Selaamon kautta. Käytettyjen koulukirjojen myynti on hänen mukaansa hyvin hajautunutta ja tehotonta ja monet koululaiset ovatkin luovuttaneet kokonaan kirjojen kierrättämisen.

– Selaamon avulla kirjan voi laittaa myyntiin alle 10:ssä sekunnissa. Selaamossa on sisäänrakennettu ISBN-skanneri, jonka avulla kirjantiedot löytyvät automaattisesti. Koululaisen ei siis tarvitse kirjoittaa mitään muuta kuin hinta kirjalle. Selaamo myös sijoittaa kirjat automaattisesti opiskelijan sijaintiin. Kirjoja tarvitsee kannella vasta sitten, kun kirjat on myyty, Immonen kertoo.

Selaamo on ilmainen. Selaamossa on kaksi kirjan toimitustapaa: tapaaminen kasvokkain ja noutopisteen käyttö. Selaamo ei veloita mitään kasvokkain tapahtuvasta toimitustavasta. Noutopisteen käyttö maksaa yhden euron per kirja.