| YLEINEN - ALLMÄN

Grani Tennikselle Tennisliigan voitto

Grani Tennis vann 21.3 sitt första finska mästerskap någonsin. Sedan tidigare har föreningen bronsmedaljer från åren 2001 och 2013.

Tämänvuotinen miesten Norpe Tennisliiga huipentui finaaliin, jossa Grani Tennis lähti metsästämään ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Tampereen Tennisseuraa vastaan.

Ennakkoon oli odotettavissa tasainen finaali GT:n kotikentällä Freedom Fund Arenalla. GT hallitsi liigaa koko kauden ajan eikä se hävinnyt runkosarjassa yhtään ottelua. Hallitseva mestari TaTS puolestaan pelasi runkosarjassa ailahtelevasti.

Ykköspelaajien ottelussa GT:n Jurgen Zopp näytti ammattilaisen otteensa ja pelasi todellakin hyvin, ja Lauri Kiiski oli ottelussa vailla mahdollisuuksia. Zopp voitti ensimmäisen erän 6-4 ottamalla syötönmurron heti ottelun alussa. Kiiski taisteli vielä hyvin ensimmäisen erän loput pelit, mutta toisessa erässä Zopp meni menojaan ja voitti erän 6-2.

Toisella kentällä kohtasivat kaksinpelien kakkoset, Granin Panu Virtanen ja TaTSin Joel Popov. Ensimmäinen erä meni Popovin komennossa, eikä Virtanen näyttänyt pysyvän tahdissa mukana. Erän voitti Popov helposti 6-3.

Toisessa erässä Virtanen kuitenkin osoitti olevansa pelimies parhaasta päästä ja sai Popovin ilmeeseen tuskaa. Virtasen lyönnit löysivät hyvin perille ja hän voitti erän 6-2.

Kolmas erä eteni tasaisena ja peli muuttui hieman hermostuneemmaksi. Popov piti päänsä paremmin kylmänä vieden erän lopulta 10-8.

– Kolmannessa erässä peli oli aika tasaista tilanteeseen 6-6 asti ja sain syötettyä sitten pariin tärkeään pisteeseen hyvän syötön. Panu ei ihan onnistunut lopussa, siihen se sitten ratkesi, iloitsi Popov.

Kaksinpelien kolmoset ratkaisivat, kumpi joukkueista lähtee johdossa nelinpeleihin. Granin Patrik Niklas-Salminen, joka oli vasta edellisenä päivänä palannut Suomeen Etelä-Amerikasta, kohtasi tamperelaisen Tero Vilenin. Ottelu oli tasainen, mutta silti Niklas-Salmisen hallussa hyvin. Hän ei antanut Vilenin tulla otteluun mukaan missään vaiheessa tietoisena siitä, että kokenut Vilen saattaa kääntää pelin, jos hänelle annetaan edes hieman siimaa. Niklas-Salminen voitti ottelun 6-4, 6-4.

Finaalin ratkaisu nähtiin nelinpelissä Zopp/Niklas-Salminen–Kiiski/Kivijärvi. Ottelu tarjosi yleisölle hyvää nelinpeliviihdettä ja palkinnoksi pelaajat saivat raikuvia suosionosoituksia loistavista suorituksistaan. Zopp/Niklas-Salminen kaksikko kuitenkin hallitsi tärkeimmät pallot paremmin ja vei ottelun 6-4, 6-3.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *