| YLEINEN - ALLMÄN

Hallinto-oikeus hylkäsi perheryhmäkodin aloittamislupaa koskevan valituksen. Kaupunginjohtaja Masar: “Olen tyytyväinen.”

Helsingin hallinto-oikeus on päättänyt hylätä kahdeksan kauniaislaisen valituksen Kauniaisten kaupungin rakennuslautakunnan päätöksestä myöntää Diakonissalaitoksen aloittamislupa pakolaislasten perheryhmäkodille Yrjö Liipolantiellä. Tästä päätöksestä ei ole valittamisoikeutta.

– Tämä tarkoittaa, että perheryhmäkoti voi aloittaa toimintansa kaikessa rauhassa, toteaa Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar.

Masar toteaa, että päätös oli odotettu ja sanoo olevansa helpottunut, koska lapset pääsevät näin nopealla aikataululla muuttamaan kodinomaiseen ympäristöön jouluksi.

Valituksen tehneet henkilöt asuvat perheryhmäkodiksi aiotun Yrjö Liipolantien omakotitalon naapuristossa.

He pyysivät hallinto-oikeutta kumoamaan Kauniaisten kaupungin rakennuslautakunnan päätöksen rakennusluvan myöntämisestä tilapäiselle käyttötarkoituksen muutokselle 28.9. sekä 26.10. tehdyn lautakunnan päätöksen aloittamisoikeudesta.

Ilmoitus:Helsingin hallinto-oikeus tekee päätöksen rakennuslupavalituksesta myöhemmin erikseen.

– Oletamme, että hallinto-oikeus hylkää myös rakennuslupavalituksen, sanoo kaupunginjohtaja Masar.

Aiemmin kaupunginhallituksen puheenjohtaja Finn Berg kertoi Kauniaisten valtuuston päättäneen kesäkuussa, että Kauniainen kantaa vastuunsa omalta osaltaan ja järjestää asunnon osalle Suomeen tulleista turvapaikanhakijoista, jotka ovat saaneet myönteisen oleskeluluvan.

– On ilahduttavaa, että Kauniaisten päätös nyt voidaan toteuttaa. Toivomme, että kaikki kunnat ja niiden asukkaat osallistuvat tähän humanitaariseen työhön.

NINA WINQUIST

Kaupunginvaltuusto päätti 13.6.2016, että kaupunki sitoutuu antamaan kuntapaikan ELY-keskuksen osoittaman laskennallisen osuuden mukaisesti (12 henkilöä) niille turvapaikanhakijoille, jotka saavat myönteisen oleskelulupapäätöksen. Perheryhmäkoti kuuluu tuohon kiintiöön.

Kauniaisten kaupunki on lisäksi sitoutunut ottamaan vuosittain 10 kiintiöpakolaista kaupunginvaltuuston vuonna 2013 tekemän äätöksen mukaisesti. Viimeiset vuoden 2016 kiintiöpakolaiset asettuivat lokakuun lopussa Kauniaisiin.

 

Näin uutisoimme kun valitus tehtiin:

Hallinto-oikeus sai valituksen perheryhmäkodista. Åstedt: ”Menemme lasten etu edellä

 

2 thoughts on “Hallinto-oikeus hylkäsi perheryhmäkodin aloittamislupaa koskevan valituksen. Kaupunginjohtaja Masar: “Olen tyytyväinen.”

  1. Kas kun näitä ei sijoiteta Hiltonin sviittiin. Saataisiin veronmaksajien kulut vielä kallimmaksi.

  2. Sitten kun “lapset” keppostelevat Granissa, niin kiittäkää Masaria ja muita “hyvävelijärjestöön” kuuluvia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *