| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

5 kysymystä toimittajalle ja kauniaislaiselle Jan Anderssonille

Esitämme viisi kysymystä toimittajalle ja kauniaislaiselle Jan Anderssonille, joka on tehnyt paluun Kaunis Granin kolumnistina.

Olet hyvin kiinnostunut Kauniaisten tapahtumista, ja sen huomaa kun lukee kolumnejasi. Mikä on parasta ja huonointa kaupungissa?

– Pidän järjestyksestä. Talvella teiden pitää olla hyvin auratut ja kesällä pitää olla muhkeat kukkapenkit. Ne, jotka työskentelevät kaupungissa näiden asioiden kanssa, ansaitsevat suurkiitokset! Vähemmän hyvää on, että järjestys erityisesti keskustassa on huonontunut. Tarvitsemme enemmän vartijoita ja vähemmän alkoholin- ja huumeiden vaikutuksen alaisia ”asiakkaita”, jotka maleksivat siellä.

Huolestuttaako Kauniaisten tulevaisuudessa mikään?

– Olen moittinut Kauniaisten rakennusbuumia monessa puheenvuorossa vuosien varrella. Ihmisten annetaan mielin määrin ”gryndata” takapihojaan. Rakentamisoikeutta pitäisi rajoittaa, kun mikään ei näytä auttavan. Kaupunki näyttää itse harvinaisen huonoa esimerkkiä siunaamalla suhteettomia rakennushankkeita keskustassa.

Kirjoitat mm. eduskuntavaaleista viimeisimmässä kolumnissasi. Johdit itse MTV:n puoluejohtajien väittelyä keväällä. Mitä mieltä olit paluustasi tällä saralla?

– Se oli nautinto. Noin 30:n YLE-väittelyn jälkeen oli kiinnostava nähdä miten MTV:llä toimitaan. Ero oli erittäin pieni lukuun ottamatta mainoskatkoja tietysti.

Oletko ikinä ajatellut osallistua politiikkaan eli olla ehdokkaana eduskuntavaaleissa tai kunnallisvaaleissa?

– Olin Kauniaisten kaupunginvaltuustossa 1996-2000 sekä koululautakunnan jäsen että kaupunginhallituksen varajäsen. Se oli sekä kiinnostavaa että opettavaista, mutta politiikka ei ole minulle enää ajankohtaista.

Miten viihdyt uudessa työssäsi Kymmenen Uutisten uutisankkurina?

– Oikein hyvin. Meillä on pieni mutta erinomainen työyhteisö. Eikä ole myöskään pahaksi nähdä miten työskennellään kaupallisella puolella 21 julkisella puolella vietetyn vuoden jälkeen.

 

Jan Andersson on asunut Kauniaisissa vuodesta 1976.

Mäki ja puisto Vallmogårdenin alapuolella on hänen suosikkipaikkansa Granissa.

“Suomen ensimmäinen pujottelumäki ei myöskään ole hassumpi”.

Mitä teet kun et ole töissä?

Silloin istun ulkosaariston rajalla kesäpaikallani maistellen punaviintä.

Kesän suunnitelmat?

Katso edellinen vastaus.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *