| YLEINEN - ALLMÄN

Grankullaskolor sjunger för Unicef

Måndagen den 4 maj kl. 18.30 har alla en unik chans att stöda Unicef och samtidigt njuta av vackra, medryckande, glada sånger i Nya Paviljongen. Ca 120 barn och ungdomar från alla skolstadier står på scenen.

Granhultsskolan, som är en s.k. Unicefskola, står som arrangör och har bjudit med de andra skolorna. Endast ett fåtal skolor har godkänts som Unicefskolor i landet. Därför blir vårkonserten i år en Unicefkonsert.

I höstas hade man en Unicefvecka och 29 april skall skolans tredjeklassister delta i en regndans i köpcentret Sello för att uppmärksamma att alla inte har tillgång till rent vatten.

Maria Bondestam, skolambassadör vid Unicef, berömmer grankullaskolorna:

– Eleverna är jätteduktiga. Unicefrundan ger varje år en stor summa pengar. Via Unicefrundan möjliggör eleverna skolgången för barn i andra länder. Förra året fick över 500 barn i Asien gå ett helt år i skola tack vare Granhultsskolan. Och det här med en konsert är ju en underbar idé.

Granhultsskolan har en livlig körverksamhet. Sångarna är så många att de måste vara uppdelade i tre körer.

– Det är roligt men intensivt att dra en kör med 55 livsglada barn, säger Lotta Vaenerberg med glimten i ögat. Hon basar för skolans största kör Trastarna. Där sjunger elever som går i årskurs 2 och 3.

Kråkorna, åk 4-6, leds av Pamela Sandström och Mesarna, åk 1, av Inge-Britt Sandström som grundade skolans första kör 1997. Unicef-konserten är hennes avskedskonsert. Fr.o.m. hösten njuter hon av sina pensionsdagar.

Hur är det då att sjunga i kör?

– Jätteroligt, tycker Valentina Guacci som går i klass 2a. Bäst är Sverigepotpurriet. Det är roligt att vi ska ha konsert och att vi kan ge pengar till Unicef.

Hagelstamska skolans kör GraniKlang har i vår återuppstått på initiativ av Pamela Sandström efter påstötar av elever. Sen sportlovet har kören övat under Pamelas ledning. Kören sjunger både tillsammans med Granhultsskolans körer och ensamma. Från Hagelstam kommer också det band som kompar i en del sånger.

I Gymnasiet Grankulla samskola, som också är Unicefskola, ordnar man en egen skolkonsert på valborgsmässoafton. Konserten arrangerades första gången i fjol och det var många grupper som deltog.

– Också i år har vi flera solister, duor och grupper och jag får med mig några av dessa till Unicefkonserten, säger musikläraren Marina Lindholm.

Konsertens konferencier är Macke Granberg, mest känd som en del av Arne Alligator och Djungeltrumman.

Inträdet, som oavkortat går till Unicef tack vare stöd från Aktiastiftelsen, är endast 5 € för både barn och vuxna. För det får man dessutom kaffe/saft/te och kaka. Under pausen vandrar Unicefs sparbössor runt och arrangörerna hoppas att publiken givmilt öppnar börsarna. Biljettreserveringar kan göras till pamela.sandstrom@ kaumo.fi (betalas vid dörren).

Alla är hjärtligt välkomna!

Granhultsskolans Unicefgrupp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *