| KOULUT - SKOLAN

Vinnare av logotävlingen hos Rovio

I gymnasiet Kauniaisten lukio ordnades en tävling där eleverna fick planera logotyper både för skolan och för GraniWorks. Ville Varpula och Antti Lindman vann tävlingen, priset var ett besök på spelfirman Rovio.

Tanken bakom GraniWorks som är skolans satsning på ekonomi och arbetsliv är dels att få eleverna att bättre förstås hur samhället och ekonomin fungerar, dels att bättre integrera ekonomi i undervisningen. Eleverna uppmuntras att få mera kunskaper och färdigheter och bli aktiva medborgare och företagare. GraniWorks fungerar också som arbetsförmedlare, som en länk mellan intresserade företag och elever.

Avsikten med Roviobesöket var att eleverna skulle lära sig mera om bl.a. marknadsföring och om hur spelföretaget har gjort för att bli världskänt. Peter Vesterbacka berättade att även om galna idéer och mod är viktiga, lönar det sig ändå att jobba långsiktigt. Både vinnarna och GraniWorks styrelsemedlemmar som deltog i besök var imponerade av den engagerade atmosfären och tacksamma för allt de fick lära sig om företagande och om hur man blir framgångsrik med hjälp av en god idé och hårt arbete.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *