| URHEILU - IDROTT

”Tuplavoitto tuntui hyvältä”

Suomen 55th Trofeo Topolino -joukkue saavutti mahtavaa menestystä lumisateen keskellä Folgariassa. GrIFK Alpinen Jaakko Tapanainen ylsi huippusuorituksiin molempina kilpailupäivinä ja upeat laskut toivat hänelle harvinaisen tuplamestaruuden.

Jaakko Tapanainen on ensimmäinen suomalainen tuplavoittaja 16 vuoteen. Edellinen oli Tanja Poutiainen vuonna 1990.

Perjantaina 4.3. Jaakko Tapanainen voitti M14 -sarjan suurpujottelun ja lauantaina 5.3. vielä pujottelun.

Varsinkin lauantaina sää oli tuulinen ja lumisateinen. Lumisateesta huolimatta U14 -sarjan pujottelu pystyttiin laskemaan kahden kierroksen kilpailuna. Kilpailuorganisaation rataryhmä teki aktiivista työtä lanauksen kanssa, joten radalla oli puhdas ja kapea lasku-ura.

Jaakko Tapanainen oli tyytyväinen tulokseensa.

– Eka lasku oli hyvää tekemistä alusta loppuun asti. Toisen kierroksen rata ei oikein sopinut minulle, koska rata oli niin suora. Kuitenkin lasku meni kohtuullisesti ja voitin kilpailun. Tuplavoitto tuntui hyvältä!

– Kilpailureissu oli kokonaisuutena hyvä ja onnistunut, Tapanainen iloitsi.

Edellinen suomalainen tuplavoittaja on Tanja Poutiainen.

Shiffrin Mikaela 2010

Jaakko Tapanaisen tekniikka on siistiä ja nopeata.

Trofeo Topolino

on selkeästi arvostetuin kansainvälinen nuorten alppihiihtokisa ja suurimmat alppiurheilumaat lähettävät sinne parhaat urheilijansa. Trofeo Topolinoa pidetäänkin epävirallisena maailman mestaruuskilpailuna U14 ja U16 -ikäluokissa.

Suomalaisten tulokset

N14 -sarjan tytöt sijoittuivat aktiivisilla laskuillaan 16 parhaan joukkoon. Jade Linnatsalo (S-S) oli hienosti 5. ja Maisa Kivimäki (S-S)

N 16 -sarjan tytöistä Jenny Vuori (TUSLA) sijoittui 5. sijalle, Erika Pykäläinen (HySS) 9. sijalle ja Mathilda Lassenius (GrIFK) 32. sijalle.

M14 -sarjan Rasmus Gustafsson (S-66) oli toisen kierroksen jälkeen sijalla 27, mutta hänen kilpailunsa päättyi keskeytykseen toisella kierroksella.

M16 -sarjan pojista Elian Lehto (SCST) sijoittui 11. sijalle, Turo Torvinen (SCST) 20. sijalle ja Mikkel Lindberg (HySS) 48. Sijalle.