| KAUPUNKI - STADEN

Vi frågar – Pia, Johan, Marianne & Jorma

Goddag goddag Pia Laakio, Johan Hallbäck, Marianne Sundblad och Jorma Österholm. Sommarsvackan är över för i år, hösten är här och vi tänkte passa på att fråga er lite om köpcentret såhär inför säsongens bråda tider.
Det passar mer än väl!

Okej, vi har förstått att förberedelserna för ett större jippo som drar igång på torsdag är i full gång…?
Jo, det stämmer. Här är det full rulle! Grani Köpcentrum har beslutat att väcka till liv evenemanget Grani Goes Crazy som lanserades av Ulla Kilpimaa för fem år sedan år 2011, dvs. Grankullas egna galna dagar.

Evenemanget var mycket omtyckt, men det har alltså inte ordnats på några år nu.

Köpcentrets marknadsföringstrupp funderade på vad vi kunde ordna i Grani köpcentrum för att pigga upp hösten. Sedan kom någon ihåg GGC!

GGC varar i tre dagar (29.9–1.10) och kulminerar på lördagen.

Wau, tre dagar, det är ganska ambitiöst. Vilka är höjdarna under evenemanget?
Utöver galet billiga priser finns det mycket program i Grankulla centrum under evenemanget.

Man kan till exempel göra höstplanteringar, lokala ungdomar spelar och dansar och deras konstverk finns utställda i Lähellä Deli.

På lördagen grillar GrIFK Fotboll korv på köpcentrets övre parkeringsplats – till ett galet billigt pris.

När denna artikel skrivs, har vi inte ännu slagit fast alla programnummer. Men ingen fara för du hittar närmare uppgifter i Grani Goes Crazy-annonsen i den här tidningen.

Det är alltså den egna byns barn som för det mesta står för programmet – och dessutom bjuder vi på roliga överraskningar.

Är det så att ni nu har tre större gemensamma evenemang årligen? Crazy-dagarna nu på hösten, julöppningen i slutet av november och Granidagen på våren?
Precis så är det.

Den här gången är Grani Goes Crazy köpcentrets ”eget” evenemang, de övriga evenemangen är gemensamma med staden och ordnas av stadens företagarförening och de övriga företagarna.

Men också under Granis galna dagar är det klart att de affärer i stadens centrum som inte finns i det egentliga köpcentret har fått delta om de så har velat. The more the merrier!

Deltagarnas erbjudanden hittar du i annonsen i den här tidningen men ännu mer information finns det i Facebook. Evenemanget har en egen FB-sida, där alla erbjudanden samlas.

Vad tycker ni förresten om att tilläggsbygget till köpcentret är i startgroparna?
Det är naturligtvis positivt att byggnadsarbetet äntligen kommer i gång!

På grund av arbetet kommer Grankulla centrum dock att tillfälligt vara en byggarbetsplats, vilket säkert kräver en lång stubin av såväl kunder som företagare.

Grankullaborna uppskattar emellertid det att de får service i den ”egna byn” av bekanta företagare.

Vad annat önskar ni berätta åt Graniborna?
Ja vet du, kanske vi främst försynt vill påminna om att det ganska så långt hänger på Graniborna själva om de vill se till att köpcentrets bekanta ansikten finns kvar här även i framtiden.

Det kommer att vara ett borrande och surrande här från och med våren, några av oss får flytta till övre våningen och andra får en dörr uppslagen från S-marketsidan och någon flyttar kanske bort. Planerna är än så länge inte fastslagna för de enskilda affärernas del.

Av kunderna önskar vi framför allt tålamod i väntan på det nya fina centret!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *