| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Hallinto-oikeus sai valituksen perheryhmäkodista. Åstedt: ”Menemme lasten etu edellä

– Me menemme lasten etu edellä ja jatkamme suunnitellusti, ei meillä ole muuta vaihtoehtoa.

Näin sanoo Helsingin Diakonissalaitoksen palvelualuejohtaja Tuija Åstedt Kauniaisten paikallislehdelle saatuaan tiistaina tiedon siitä, että yhdeksän pakolaislapsen perheryhmäkodin perustamisesta Kauniaisiin on tehty valitus.

– Oleellistahan tässä on se, että lapsilla on kiire ja heidät pitää saada asettautumaan. Lasten kannalta olisi katastrofaalista joutua odottamaan yhtään kauempaa.

Valituksen on allekirjoittanut yhdeksän henkilöä ja se jätettiin Helsingin hallinto-oikeudelle perjantaina 4.11.

Valituksen tehneet henkilöt asuvat perheryhmäkodiksi aiotun Yrjö Liipolantie 14 naapurissa.

Kaunis Grani kirjoitti perheryhmäkodin avoimista ovista lokakuussa.

He pyytävät hallinto-oikeutta kumoamaan Kauniaisten kaupungin rakennuslautakunnan päätöksen rakennusluvan myöntämisestä tilapäiselle käyttötarkoituksen muutokselle 28.9. ja 26.10. tehdyn lautakunnan päätöksen aloittamisoikeudesta.

Valituksen perusteluita ovat muun muassa, että asuintalon tilapäiselle käyttötarkoituksen muutokselle ei ole laillisia edellytyksiä ja että käyttötarkoituksen poikkeamat eivät ole vähäisiä, joten päätös olisi tullut tehdä kaupunginhallituksessa.

Ilmoitus:Åstedtin mukaan ELY-keskuksen ohjeistus tiistaina oli selkeä: Toiminta käynnistetään ja lapset muuttavat kodinomaiseen ympäristöön Kauniaisissa joulukuun alussa.

– Kun Helsingin hallinto-oikeus aikanaan tekee päätöksensä asiassa, toimitaan sitten sen mukaan, toteaa Åstedt.

Kauniaisten kaupunki sai tiedon valituksesta tiistaina 8.11. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Finn Berg kommentoi asiaa lyhyesti ja ytimekkäästi näin:

– Kauniaisten valtuusto päätti kesäkuussa, että Kaunainen kantaa vastuunsa ja järjestää asunnon omalle osalleen niistä Suomen tulleille turvapaikanhakijoista jotka ovat saaneet myönteisen oleskeluluvan. On ilahduttavaa, että Kauniaisten päätös nyt voidaan toteuttaa.

Berg lisää:

– Toivomme, että kaikki kunnat ja niiden asukkaat osallistuvat tähän humanitaariseen työhön.

NINA WINQUIST

Kaupunginvaltuusto päätti 13.6.2016, että kaupunki sitoutuu antamaan kuntapaikan ELY-keskuksen osoittaman laskennallisen osuuden mukaisesti (12 henkilöä) niille turvapaikanhakijoille, jotka saavat myönteisen oleskelulupapäätöksen. Perheryhmäkoti kuuluu tuohon kiintiöön.

Kauniaisten kaupunki on lisäksi sitoutunut ottamaan vuosittain 10 kiintiöpakolaista kaupunginvaltuuston vuonna 2013 tekemän äätöksen mukaisesti. Viimeiset vuoden 2016 kiintiöpakolaiset asettuivat lokakuun lopussa Kauniaisiin.

 

One thought on “Hallinto-oikeus sai valituksen perheryhmäkodista. Åstedt: ”Menemme lasten etu edellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *