| KAUPUNKI - STADEN

Uuden Paviljongin sali on Seppo Kimanen-sali

Kauniaisten musiikkijuhlien taiteellinen johtaja vuosina 2010–2016 Seppo Kimanen päätti syksyllä Kauniaisissa lähes puoli vuosisataa kestäneen uransa festivaalijohtajana.

Kiitoksena ja kunnianosoituksena Kauniaisten kaupunginjohtaja Christoffer Masar ojensi Kimaselle messinkisen kyltin, jossa luki Seppo Kimanen-salen / Seppo Kimanen -sali. Kyltti ruuvattiin kiinni salin rappusten yläpäähän.Seppo Kimanen, Christoffer Masar, Staffan Kurten cr Stefan Bremer plakett

– Kauniaisten kaupunki haluaa huomioida, kiittää ja kunnioittaa Seppo Kimasta siitä korkea­laatuisesta ja tärkeästä työstä, jonka hän on tehnyt Kauniaisissa viimeisen seitsemän vuoden aikana sekä koko hänen pitkän uransa aikana. Hän on nostanut Kauniaisen ja Uuden Paviljongin kulttuurikartalle sekä pääkaupunkiseudulla että muualla Etelä-Suomessa. Kauniaisten musiikkijuhlat kietoutuu kaupungin vahvaan historialliseen kulttuuritaustaan, sanoi Christoffer Masar.

– Me, jotka olemme olleet läheisessä yhteistyössä Sepon kanssa viimeiset seitsemän vuotta, tulemme muistamaan hänet poikkeuksellisen osaavana taiteellisena johtajana sekä vaatimattomana miehenä, jolla on suuri sydän ja elämänviisaus, lisäsi musiikkijuhlien hallituksen puheenjohtaja Staffan Kurtén.

Professori ja sellotaiteilija Seppo Kimanen on yksi maamme kansainvälisesti tunnetuimpia musiikki­persoonallisuuksia. Hän perusti yhden maailman arvostetuimmasta ja merkittävimmistä kamari­musiikki­tapahtumista Kuhmon Kamarimusiikin vuonna 1970 ja toimi festivaalin taiteellisena johtajana 35 vuotta. Yhteensä Kimanen on perustanut ja johtanut festivaaleja melkein puoli vuosisataa. Kimanen on sellisti ja kamarimuusikko. Kimasen anti klassiselle musiikille sekä Suomessa että kansainvälisesti on merkittävää, hän on musiikin kautta suoraan tai epäsuorasti koskettanut satojatuhansia ihmisiä ja luonut hyvää oloa ja hetkellisiä rauhan keitaita hektisessä maailmassa. Musisoinnin ohella hän kirjoittaa, esitelmöi, valokuvaa, pelaa tennistä, opettelee japanin kieltä sekä viettää aikaa lastenlastensa kanssa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *