| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ungdomar övar sig i praktisk affärsverksamhet

Elever i gymnasiet Kauniaisten lukio och GraniWorks ordnar ett jippo i skolan på Kasabergsvägen på Granidagen. De säljer Secto Designs lampor av andra sorteringen till vänskapspris i skolan kl. 17–19 på Granidagen.

Kauniaisten lukio grundade en businesskola hösten 2016, där eleverna kan skapa kontakter med företag och grunda egna startup-företag. Eleverna Simon Shiferaw, Na’iima Sugulle och Oona Kurppa deltog i kursen och deras affärsidé vann tävlingen som ordnades under kursen. De har samarbetat med Secto Design sedan årsskiftet.

Ungdomarna är glada över att ha fått delta i projektet där de fått bekanta sig med företagsvärlden. De har lärt sig vikten av samarbete, av att tänka brett, ta ansvar, vara kreativa och lösa problem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *