| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Mitä keskustassa on meneillään?

Kauppakeskuksen rakennustyöt ovat jatkuneet tontilta löytyneen betonimurskeen aiheuttaman keskeytyksen jälkeen. Kauniaisten Kuvataidekoulun opiskelijat ovat kevään aikana toteuttaneet työmaata ympäröivään aitaan katutaideteoksen, jonka teemana on Kauniaisten vanhat rakennukset ja kaupunkipuutarha. Mitä aidan sisäpuolella tapahtuu?

– Uuden kauppakeskuksen tontilla on saatu suoritettua massanvaihtotyö valmiiksi. Tontilta yllätyksenä löytyneet betonimurskeet on kaivettu ja viety pois ja tilalle on tuotu rakennuksen pohjalle soveltuvaa maa-ainesta. Paalutustyöt aloitimme 22.5., kertoo Firan työmaainsinööri Mika Kivinen.

Mitä rakennustyömaalla tapahtuu kesän aikana?
– Kesän aikana työmaalla tehdään lyöntipaalutus teräsbetonipaaluin ja perustusten muotti-, raudoitus- ja betonointityöt, sekä alapohjan alustäyttö. Betonielementtirungon asennus alkaa kesäkuun lopulla. Työt ovat edenneet aikataulun mukaisesti, sanoo Kivinen.

Kauppakeskuksen vanhan osan yrittäjistä osa sulkee liikkeen väliaikaisesti, osa muuttaa toisiin tiloihin (lue lisää Kaunis Granista nro 6) ja osalla on vielä neuvottelut jatkosta kesken.
– Toimimme tiloissa niin pitkään kuin remontti antaa myöten: vaikka ikkunat suojataan vanerilla, pyrimme pitämään sisätilan viihtyisänä. Saatamme lyhentää aukioloaikoja, mutta lounasajan pyrimme olemaan auki, kertoo Pia Laakio LähelläDelistä. Katsomme tilannetta kuukausi kerrallaan.
 
Pannacotta ja Instrumentarium muuttivat huhtikuun lopussa kauppakeskuksen toiseen kerrokseen.
 
Uudet tilamme täällä toisessa kerroksessa ovat valoisat ja viihtyisät. Aika näyttää miten asiakkaat löytävät yläkerrokseen, sanoo Johan Hallbäck Pannacottasta.

–     Instrulla on valoisa ja toimiva tila, johon toivomme asiakkaidemme löytävän. Pysäköintimahdollisuudet tässä liikkeen edessä ovat jopa aiempaa paremmat, sanoo Jukka Miettinen Instrumentariumista.

Kauppakeskuksen toisessa kerroksessa on vapaata pysäköintitilaa ja lyhyt kävelyetäisyys yläkerroksen liikkeisiin. Ilman autoa liikkuvat asiakkaat pääsevät toiseen kerrokseen portaiden lisäksi myös S-Marketin sisäpuolella olevaa tilavaa hissiä käyttäen.

Otto-automaatti on siirretty kauppakeskuksesta lyhyen kävelymatkan päähän kirjaston pääsisäänkäynnin yhteyteen. Tämä on huomattava parannus siitä, että lähin automaatti rakennusaikana sijaitsisi Nihtisillassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *