| YLEINEN - ALLMÄN

Kirkkoherra odottaa innolla juhlavuotta

Kauniaisten seurakunnat ovat ensi vuonna olleet itsenäisiä neljäkymmentä vuotta. Suomalaisen seurakunnan vastavalittu kirkkoherra Mimosa Mäkinen paljastaa, että juhlavuoden viettoon on jo joukko ideoita. Syksyllä työ alkaa toden teolla ja sen aikana hiotaan vuonna 2018 toteutettava ohjelma.

– Tiedotamme asiasta myöhemmin, kun meillä on jotain konkreettisempaa kerrottavaa. Suunnitelmissa on käyttää teemana lukua neljäkymmentä, järjestää ainakin jokin urheilutapahtuma sekä juhlamessu. Tulossa on varmasti monipuolista ohjelmaa koko perheelle koko vuoden ajan. Monet ovat esittäneet ideoita ja syksyllä ryhdymme töihin tosissamme, sanoo Mäkinen.

Kirkkoherra Mimosa Mäkinen

Hänet valittiin toukokuussa suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi, tehtävään jota hän on aikaisemmin hoitanut viransijaisensa ja sittemmin virkaa tekevänä. Nyt hän sanoo olevansa iloinen ja kiitollinen, mutta myös nöyrä uuden tehtävänsä edessä kirkkoherrana.
– Edessä ei oikeastaan ole mikään uusi arki, vaan pikemminkin jatkan sitä työtä jonka olen jo aloittanut. Uutta on se, että nyt voin suunnitella tulevaa vahvalta pohjalta.

Mimosa Mäkinen valittiin, koska hän on motivoitunut kehittämään seurakuntaa. Itse hän on sitä mieltä, että seurakunnan arki toimii jo nyt erittäin hyvällä tasolla. Mitään suurempia muutoksia johtamiseen tai työtapoihin ei tarvitse tehdä. Seurakuntaa tulee kuitenkin kehittää suuntaan, jossa seurakunnan jäsenten osallistuminen tulee näkyvämmäksi, ettei ole vain niin, että seurakunta järjestää toimintaa jäsenilleen. Mäkinen haluaa, että seurakunnan jäsenet ovat mukana ja toteuttavat ohjelmaa sen osanottajina. Mutta siihen tarvitaan uutta ajattelua sekä henkilökunnan että seurakuntalaisten keskuudessa. Tätä tullaan yhdessä kehittämään eteenpäin.

Mimosa Mäkisen mielestä siinä, että Kauniainen on pieni kaupunki, on paljon positiivista.
– Meidän on helppo olla läsnä ja etäisyydet ovat lyhyet. Voimme luoda suhteita jotka ovat pitkäaikaisia ja ulottuvat yli sukupolvien. Se on suuri voimavara. Meillä on hyvät suhteet kouluihin ja moniin paikallisiin toimijoihin ja tämä mahdollistaa monipuolisen yhteistyön.

Se, että suomalaisen seurakunnan työntekijöistä suurin osa on naisia, on hänen mielestään lähinnä sattuma.
– Kirkollinen työ kiinnostaa naisia. Mutta kirkossa tarvitaan sekä miehiä että naisia, kaikille sukupuolille täytyy löytyä paikka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *