| KULTTUURI -

Rohkeaa uutta musiikkia ja luotettavaa laatua

Sebastian Fagerlundin Syyssonaatti on saanut loistavat arvostelut niin ulkomailla kuin täällä kotona. Liput on myyty loppuun. Lokakuussa voit kuulla Fagerlundia Kauniaisten musiikkijuhlilla, kun hänen uusi teoksensa String Quartet no.1 ”From the Ground” saa suomalaisen kantaesityksensä.

Tämän vuoden ohjelma rakentuu musiikkijuhlien vahvalle ja erityiselle traditiolle, kamarimusiikin ja tieteen yhdistelmälle. Uudella taiteellisella johtajalla Jan Söderblomilla (lue hänestä enemmän KG:n numerosta 11/2017) on vahva visio.
– Haluan kehittää KMJ:stä värikylläisen ja kiehtovan festivaalin, joka on avoin kaikille. KMJ on kiinnostava monella tavalla, mutta aivan ainutlaatuinen kamarimusiikin ja tieteen yhdistelmänä. Toivon voivani houkutella sekä sitä yleisöä joka tulee kamarimusiikin takia että sitä, joka tulee tieteiden takia ja siten luoda uusia, odottamattomia kohtaamisia ja kokemuksia.

Yhdistelmä musiikkia ja tiedettä
KMJ alkaa juhlallisella Wunderkammer-konsertilla lauantaina 28. lokakuuta. Tuntia ennen konserttia esittelee Jan viikon ohjelman Uudessa Paviljongissa, joka Wunderkammer-iltojen aikana tulee täyttymään musiikista ja tieteestä, tuoksuista, mauista, valosta ja äänistä – se on elämyksien basaari kaikille aisteille.
Uutta tänä vuonna on yhteistyö Tieteellisten Seurain Valtuuskunnan (TSV) kanssa. TSV:n kautta KMJ on saanut monta mielenkiintoista luennoitsijaa, muun muassa uskontotieteilijä Sami Pihlströmin ja professori, filosofi ja naistutkija Sara Heinämaan, jotka kummatkin puhuvat Wunderkammer-illoissa.

Salainen soitto
Festivaaliohjelmaan sisältyy monta uutuutta, sekä lyhyitä tunnin mittaisia konsertteja että pidempiä Quattro e quattro –konsertteja. Arkipäivisin järjestetään pop up –konsertteja, Salasoittoja, joissa maan eturivin jousikvartetit kokoontuvat vuorotellen salaiseen paikkaan soittamaan joksikin aikaa, ilahduttamaan ohikulkijoita ja levittämään tietoa Kauniaisten musiikkijuhlista myös muualla pääkaupunkiseudulla. Tiedot siitä, missä salaisia soittoja järjestetään, ilmestyvät musiikkijuhlien nettisivuille www.kauniaistenmusiikkijuhlat.fi edellisenä iltana.
– Visioni on luoda festivaali joka on ajankohtainen ja paikallinen, ihmisille jotka ovat lähietäisyydellä. Silloin voi festivaali, joka aina syntyy ajassa ja paikassa, kasvaa saamaan universaalia merkitystä, sanoo Jan Söderblom.
Käännös: Sirkku Vepsäläinen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *