| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Naapurissa myydään Grankulla-burgereita

Espoon Otaniemessä myydään nykyään Grankulla-burgereita äskettäin avatussa Fat Lizard-ravintolassa. Koska ihan jokaisella kaupungilla ei ole omaa nimikkohampurilaista, päätimme ottaa selvää mistä on kysymys.

 

Mistä syystä burgeri on nimitetty Kauniaisten mukaan, Tiina Karling, yksi ravintolan osakkaista ja itse kauniaislainen?

– Grankulla Burger on kokkien keskuudessa, ainakin Helsingin alueella, jo vakiintunut käsite ns. paremmasta burgerista. Keittiömestarimme Matti Hälvä on mm. Kulosaaren Casinolla aikoinaan herkutellut keittäjien kanssa iltaisin serviisin (työvuoron) jälkeen usein Grankulla-burgereilla, jotka ovat koostuneet juurikin pienistä blineistä, ravuista ja mädistä.

– Kauniainen tunnetaan Wikipediankin mukaan alhaisen veroäyrin sekä hyvätuloisten asukkaiden kaupunkina, joten senkin vuoksi lisukkeet tässä herkussa ovat hieman paremmat, Karling nauraa.

Onko burgeri suosittu?

– Kyllä on, tähän saakka myydyistä kaikista alkuruuista on Grankulla Burgerin osuus melkein 25 prosenttia. Annos tulee säilymään listallamme varmasti pitkään.

Onko nimestä tullut paljon kommentteja?

– Nimestä jonkin verran, mausta huomattavasti enemmän, nimenomaan erittäin positiivisia kommentteja.

Onko teillä suunnitelmia avata ravintolan Kauniaisiin?

– Ei ainakaan ihan lähitulevaisuudessa, seuraava Fat Lizard-ravintola avataan keväällä 2020 Herttoniemeen, Karling sanoo.

http://ravintolafatlizard.fi/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *