| KAUPUNKI - STADEN

Muskariyhteistyö tuo harrastuksen päiväkotiin

Muskaritoimintaa on Kauniaisissa on ollut vuosikymmenien ajan, mutta nyt muskaritunteja pidetään myös päiväkodissa. Kauniaisten musiikkiopisto on tehnyt Ankkalammen kanssa yhteistyötä viime keväästä asti.

Ankkalammen vastaava lastentarhaopettaja Laura Järvinen (kuvassa oikealla) otti yhteyttä musiikkiopistoon viime keväänä ja siitä se lähti. Opettajana toimii musiikkiopiston Heini Mansikkakorpi (kuvassa vasemmalla).

– Minulla on täällä kolme ryhmää ja tämä on toiminut tosi hyvin. Osa soittimista on täällä pysyvästi ja osan roudaan mukanani. Lapset tykkäävät, hän sanoo.

Laura Järvinen toteaa, että uusi varhaiskasvatussuunnitelma velvoittaa heitä tarjoamaan laadukasta musiikkikasvatusta ja tämä yhteistyö on ollut mahtavana lisänä heidän oman musiikkitoimintaan.

– Tämä ollaan koettu todella hyvänä ja hedelmäisenä yhteistyönä, Laura Järvinen sanoo.

Musiikki on päiväkodissa mukana päivittäin, mutta muskariryhmä tuo myös harrastuksen päiväkotipäivän sisälle. Ei tarvitse lähteä harrastukseen illalla.

– Silloin perheillä on enemmän yhteistä aikaa illalla, Laura Järvinen sanoo.

Aivojen kuntosasali

Muskari on Heini Mansikkakorven mielestä “aivojen kuntosali”. Aivotutkija Minna Huotilainen on tutkinut muskarin konkreettisia hyötyjä lapselle. Aivoissa tapahtuu hänen mielestään monenlaista kehitystä.

Muskariharrastus on Huotilaisen mukaan ikään kuin aivojen kuntosali. Se auttaa kielelliseen kehitykseen, motoriikkaan ja myös keskittymiskykyyn. Hänen mielestään on sen takia tärkeätä, että päiväkotimuskari saavuttaa kaikki lapset koska se auttaa keskittymään. Myös niitä jotka muuten eivät harrasta musiikkia, Heini Mansikkakorpi sanoo.

Hän ei pysty sanomaan tarkkaa prosenttilukua kuinka tavallista on, että muskarissa mukana ollut lapsi jatkaa musiikkiopistoon.

– Aika huomattava määrää jatkaa musikkiopistoon, mutta tavoitteena on pikemminkin elinikäinen musiikista nauttimisen kipinän sytyttäminen, hän sanoo.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *