| YLEINEN - ALLMÄN

GrIFK handisdamer förbereder sig inför kommande säsong

GrIFK, som förra säsongen slutade på en fjärde plats, fortsätter i damernas FM-serie med sin egna stomme från tidigare samt förstärks med två nya 9-meters spelare.

GrIFK:s målsättning är att bygga ett starkt damlag och tävla om medaljer kommande säsong. Under sommaren är det fysikträning som gäller för det mesta. Tränarna vill föra spelet till ett snabbare tempo samt att uppehålla det bra aggressiva försvaret som kräver mycket uthållighet. Tränarduon har ett lag där medelåldern är under 21 år.

– Laget kan kämpa om medalj då de får anfallsspelet bättrat till följande nivå, berättar Miro Koljonen.

Nya förstärkningar

Carolina Böckelman och Greta Wirén flyttar från Dicken till GrIFK:s vitgröna färger.

Wirén är enligt tränarna en ung, träningsvillig och mångsidig spelar som passar bra in i laget. Böckelman, har under sin FM-ligakarriär på 160 matcher firat fem FM-guld och 546 gjorda mål. Tränarna Sam Kihlstedt och Koljonen är nöjda över Böckelmans flytt tillbaka till moderföreningen. Enligt dem hämtar den rutinerade backen mycket ledarskap till det unga laget. GrIFK handisdamer förbereder sig inför kommande säsong

– Hon är en riktig lagspelare, just sådan typ som vi letat efter. Det är alltid fint att få hem en egen spelare. Caro kommer också att medverka inom föreningens juniorsida och det ger ett lyft till föreningens verksamhet.

Spelarstigen till FM-nivå

Föreningen har en egen spelarstig som börjar från bollskolan och fortsätter till FM-serienivå. Med hjälp av den har GrIFK utarbetat en trappamodell där varje enskild ung spelare, om viljan så finns, har förutsättningar att ta sig hela vägen till toppen. Tack vare den ser även Granis framtid grön ut.

Säsongskortskampanjens slutspurt!

GrIFK damer startade i våras igång en säsongskortskampanj där korten säljs för halva priset, 35 euro. Detta förutsatt att minst 200 reservationer har tagits emot. Kampanjen är igång till slutet av juni och nu redan har 140 reservationer tagits emot.

Vi hoppas hela Grani deltar i denna kampanj för att stö- da damernas representationslags väg mot medalj!

Delta i slutspurten på denna länk: grifk-handball.com/naiset/liput/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *