| YLEINEN - ALLMÄN

Kauniaislainen debytoi dekkarikirjailijana

Kauniaislainen Antti Haataja on kauan miettinyt dekkarin kirjoittamista. Nyt hänen esikoisensa, Tapaus Wuorio, on ilmestynyt.

– Dekkarin kirjoittaminen oli kytenyt mielessäni useita vuosia. Koska olen aina pitänyt haasteista, ajatus kokonaisen tarinan luomisesta ensimmäisestä lauseesta aina hamaan loppuratkaisuun asti tuntui erityisen mielenkiintoiselta, hän kertoo.

Kesälukemista. Kirjailija kiittää Kauniaisten kaupunkia saamastaan pienestä taiteilija-apurahasta projektin läpiviemiseksi.

Haataja valmistui alunperin musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta, minkä jälkeen hän toimi Kauniaisten lukion musiikinopettajana yli kymmenen vuoden ajan. Lukiosta hän siirtyi työskentelemään kiinteistöalalle ja toimii nykyisin kiinteistönvälittäjänä Tapiolan Kiinteistömaailmassa.

Päätyönsä ohella hän yrittää yhä ehtiä opettaa muutaman viikkotunnin musiikkia Kauniaisten musiikkiopistossa.

Hän muistaa vieläkin sen hetken, kun hän ajeli autolla Bembölentietä pitkin helmikuun ensimmäisenä päivänä vuonna 2016.

– Tuolloin mieleeni nousi jostain eräs lause, jonka arvelin toimivan hienosti kirjani alkusanoina. Olin jo käynyt illalla nukkumaan, kun yhtäkkiä muistin aamuisen pohdiskeluni kirjan aloittamisesta. Nousin välittömästi ylös sängystä ja kävin kirjoittamassa avaussäkeen muistiin. Loppu onkin sitten kliseisesti sanottuna historiaa, Antti Haataja kertoo.

Kirjani nimi on Tapaus Wuorio. Sen päähenkilö on helsinkiläinen yksityisetsivä Simeon Koski, jota kuvaavat kenties parhaiten adjektiivit älykäs, hienotunteinen ja inhimillinen. Kirjan tapahtumat keskittyvät pääosin Helsinkiin ja Tukholmaan, ja tarinan keskiössä on moderni huumebisnes. Mukaan mahtuu myös niin komiikkaa, taidetta kuin ihmissuhteitakin.

– Syntyperäisenä kauniaislaisena minulle oli itsestään selvää, että myös kotikuntani pääsee mukaan kirjaani. Sijoitin siksi yhden kirjan hahmoista asumaan Kavallintielle, jolla asuin itsekin elämäni ensimmäiset 11 vuotta. Näin sain myös etsiväni tekemään visiitin Kauniaisiin, Haataja kertoo.

Hän kiittää Kauniaisten kaupunkia saamastaan pienestä taiteilija-apurahasta projektin läpiviemiseksi.

– Olen myös aloittanut jo toisen osan kirjoittamisen. Mikäli lukijapalaute antaa siihen aihetta, jatkunee Simeon Kosken tarina myöhemmin uuden murhamysteerin merkeissä, sanoo Antti Haataja.

Kirjaa, joka on julkaistu omakustaisena, voi tiedustella etsivän nimelle avatusta sähköpostiosoitteesta: simeon.koski@gmail.com tai puhelimitse: 050-526 7749. Kirjan hinta on 25 euroa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *