| YLEINEN - ALLMÄN

Nordea lopettaa Kauniaisissa

Jälleen yksi pankki laittaa lapun luukulle Kauniaisissa. Nordean konttori sulkeutuu 1. joulukuuta, koska pankkipalvelut ovat siirtyneet muihin kanaviin ja palvelujen kysyntä on koko ajan vähentynyt.

-­ Tämä on osa isompaa murrosta koko toimialalla, ja Nordeassa se toteutuu niin, että konttoreissa lähinnä opastetaan asiakkaita digipalveluiden käyttöön, sanoo Tiina Äijö (kuvassa oikealla), Espoon ja Hki-Keskustan konttoreiden johtaja. Kauniaisten konttori kuuluu Espoon konttoriverkostoon.

Monissa konttoreissa suurin osa käynneistä on juuri opastusta digitaalisissa palveluissa. Muiden palvelujen kysyntä vähenee koko ajan.

– Kysyntä on liian pientä, jotta voisimme pitää näin isoa pankkitilaa, Äijö sanoo kun seisomme Kauniaisten konttorissa.

Toukokuusta lähtien konttori on ollut auki vain kerran viikossa ­ – torstaisin ­ – ja asiakasmäärä on konttorijohtaja Päivi Ryönänkosken mukaan vaihdellut 10­-30 välillä.

-­ Lanseerasimme tämän ensin kesäaikatauluna, mutta huomasimme, että kysyntä on liian pientä jatkaaksemme tätä. Asiakkaat siirtyvät käyttämään puhelinta ja chattia, ja henkilökuntamme siirtyy niihin, Äijö sanoo.

Nordea palvelee vastaisuudessa Sellossa, Isossa Omenassa ja Tapiolassa. Asiakkaat valitsevat tietysti vapaasti, mihin konttoriin he tulevaisuudessa menevät saadakseen pankkipalveluja. Äijö ja Ryönänkoski muistuttavat, että palvelut ovat muuttaneet myös muihin pisteisiin.

-­ Pankkipalveluja ei ole pelkästään pankkikonttoreissa. Käteisten suhteen meillä on sopimukset K-kauppojen, R-kioskien ja Tokmannin kanssa, niin että asiakkaat voivat nostaa rahaa heillä, sanoo Äijö.

Näin päättyy pitkä aikakausi, pankilla on kauaskantoinen historia Kauniaisissa. Pankin edeltäjä Landtmannabanken, josta myöhemmin fuusioiden kautta tuli Suomen Liittopankki, aloitti 1920-luvulla. Konttori sijaitsi rautatieaseman vieressä.

Myös Handelsbanken sulki Kauniaisten konttorinsa aiemmin tänä syksynä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *