| KAUPUNKI - STADEN

Grankullaelever strejkar för klimatet

Elever vid Gymnasiet Grankulla samskola uppmanar alla elever att delta i en skolstrejk till förmån för klimatet.

Fredagen den 11 januari blir en annorlunda skoldag i Gymnasiet Grankulla samskola. Många elever tänker samlas utanför riksdagshuset för att skolstrejka för klimatet.

– Det kändes att det här är det enda rätta, att skapa en strejk och visa att vi bryr oss och vill skapa förändring, säger Catarina Korkman, som är en av initiativtagarna, till Kaunis Grani.

Hon säger att arrangörerna fått mycket positiv respons och de väntar sig många deltagare inte bara från den egna skolan utan också från andra skolor i regionen.

Skolans rektor Niklas Wahlström sade till Svenska Yle i december att skolan uppskattar att ungdomarna aktivt tar ställning till saker som händer i samhället.

– I princip tycker jag att det är bra att de visar engagemang. Men man kanske riktar aktionen mot fel håll. Skolorna är med och stöder en hållbar utveckling, men att man blir borta från skolan en dag är inte det rätta sättet att gå till aktion mot en sådan här sak. Som skola kommer vi inte att understöda det här evenemanget, sade han till Svenska Yle.

https://svenska.yle.fi/artikel/2018/12/19/gymnasieeleverna-i-grankulla-pa-barrikaderna-ordnar-klimatstrejk-framfor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *