| KAUPUNKI - STADEN

Rehn-Kivi valmis uuteen kauteen eduskunnassa

Kansanedustaja, Kauniaisten kaupunginhallituksen puheenjohtaja Veronica Rehn-Kivi (RKP), ilmoittaa olevansa valmis uuteen kauteen eduskunnassa. Hän sanoo lehdistötiedotteessaan, että hän haluaa vaikuttaa sote-uudistuksen lopulliseen tulokseen.

 

– Haluan olla mukana taistelemassa sellaisen sote-uudistuksen puolesta, joka parhaalla mahdollisella tavalla hyödyttää kansalaisia, Rehn-Kivi sanoo.

Rehn-Kivi on sosiaali- ja terveysvaliokunnan sekä työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan jäsen. Hän toimii myös perustamansa eduskunnan rokoteryhmän vetäjänä.

Ensimmäisen kautensa aikana Rehn-Kivi on muodostanut itselleen kokonaiskuvan niin hoiva- kuin työelämäasioista sekä niiden todellisista haasteista. Hän on erityisen huolissaan siitä, että maakuntauudistus ja ehdotettu valinnanvapausmalli eivät tule parantamaan hyvän hoidon saatavuutta. Uudellamaalla pienten paikkakuntien elinvoima ja palvelut uhkaavat huonontua maakuntauudistuksen jälkeen, varsinkin jos oma turvallinen terveyskeskus katoaa.

– En halua jättää sosiaali- ja terveydenhuollon parannustyötä puolitiehen. Isoilla kaupungeilla, kuten Espoolla, on kaikki edellytykset hoitaa esimerkiksi vanhuspalvelut itse ilman maakunnallista byrokratiaa. Olen käynyt lukemattomia keskusteluja yksittäisten kansalaisten sekä vapaaehtoisjärjestöjen kanssa, jotka ovat huolestuneita toimintansa jatkosta tai mahdollisuudesta saada apua, kun sitä tarvitaan. En aio jättää heitä pulaan, Rehn-Kivi sanoo.

Hän sanoo haluavansa olla vahva keskiuusimaalainen ja kaksikielinen ääni eduskunnassa.

– Tällä alueella on lähitulevaisuudessa suurimmat haasteet, mutta myös parhaat edellytykset niistä selviytymiseen. Mahdollisuuksien hyödyntäminen vaatii riittäviä resursseja sekä selkeää kokonaiskuvaa. Arkkitehtinä haluan myös olla mukana vaikuttamassa uuteen maankäyttö- ja rakennuslakiin sekä ilmastopoliittisiin toimiin, jotka se tuo mukanaan, Rehn-Kivi sanoo.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *