| KAUPUNKI - STADEN

Suomenkieliselle perusopetukselle uusi johtamismalli syksystä alkaen

Kaupunginhallitus päätti maanantaina (25.3.), että suomenkielisessä perusopetuksessa siirrytään samanlaiseen johtamismalliin kuin ruotsinkielisessä perusopetuksessa.

Lisäksi perustetaan suomenkieliseen perusopetukseen yhteinen rehtorin virka ja kaksi virka-apulaisrehtorin virkaa 1.8.2019 alkaen.
Uuteen hallintomalliin siirrytään 1.8.2019 ja  yhteisen rehtorin ja yläkoulun virka-apulaisrehtorin virkojen julkinen haku aloitetaan heti. Rehtorin virka laitetaan julkiseen hakuun hyvän hallintotavan mukaisesti.
Päätös syntyi äänestysten jälkeen.
Malli on ollut käytössä syksystä 2017 lähtien Kauniaisten ruotsinkielisessä perusopetuksessa ja kaupunginhallitus haluaa, että molemmilla kieliryhmillä on sama johtamismalli. Kaupunginhallituksen suunnitelmat hallinnollisista muutoksista perusopetuksessa herätti kritiikkiä Kauniaisten suomenkielisissä kouluissa. Yhteensä 33 jäsentä Kasavuoren koulun työyhteisöstä allekirjoittivat avoimen kirjeen kaupunginhallitukselle koulukysymyksessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *