| KAUPUNKI - STADEN

Kung Arthur on Villa Bredan kunkku

Villa Bredaan on tullut uusi vapaaehtoistyöntekijä. Hän on noin kahdeksan vuotta vanha ja tottelee nimeä Kung Arthur.

Kung Arthur vierailee Villa Bredassa joka maanantai-aamupäivä, kun isäntä Lars Christer Johans pelaa canastaa talossa. Kung Arthur on vieraillut muutaman viikon ajan ja vastaanotto on ollut iloista.

– Idea tuli eläkeläisiltä, jotka kysyivät, mitä eläkeläiset voisivat tehdä elävöittääkseen toimintaa täällä, sanoo Lars Christer Johans.

Aloitteen säännöllisiin vierailuihin teki Grankulla svenska pensionärer rf. Myös henkilökunta pitää eläinvierailuista. Lea Pyykkönen (vas.), Elsa Vasilopoulou, Ira Björs ja Kung Arthur.

Asukkaat pitävät eläimistä, jotka herättävät paljon tunteita – useimmiten hyviä – hoivakodin esimies Lea Pyykkönen kertoo. Villa Bredassa vierailee myös muita eläimiä.

– Omaisten koirat käyvät myös täällä. Eläimet ovat erittäin tervetulleita, ne elävöittävät olemista täällä, hän sanoo.

Kung Arthur on silti ensimmäinen koira, jolla on titteli vapaaehtoistyöntekijä.

Oman miehensä André Lardotin luona vierailevan Raisa Lardotin mielestä koiravierailu on mukavaa. Pariskunnalla ei ole ollut omaa koiraa, mutta he ovat tavanneet Kung Arthurin jo monta kertaa.

Miehensä André Lardotin luona vierailevan Raisa Lardotin mielestä koiravierailu on mukavaa.

– Se on ikuinen haave, yksi unelmista, joka ei ikinä toteutunut. Koirat ovat niin vilpittömiä, sanoo Raisa ja taputtelee Kung Arthuria.

KÄÄNNÖS: JUHANI HEIKKILÄ

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *