| YLEINEN - ALLMÄN

Työväen Akatemian näyttelijäntyön linjan opiskelijat esittävät antiikin Kreikan tragedian

Työväen Akatemian näyttelijäntyön linjan opiskelijat esittävät antiikin Kreikan tragedian, Aiskhyloksen kirjoittaman Oresteia-näytelmätrilogian. Ensi-ilta on 12.4.

Esityksessä näyttelee yksitoista Työväen Akatemian näyttelijäntyönlinjan opiskelijaa sekä neljä teatteri-ilmaisunlinjan opiskelijaa. Näytelmää on työstetty puolitoista kuukautta intensiivisesti ja fyysisen näyttelijäntyön tekniikoita hyödyntäen, kerrotaan tiedotteessa.

Oresteia on tarina verikoston päättymisestä ja demokratian synnystä. Se kertoo raivottarista, jotka olivat kerran ihmisiä, mutta ovat hukanneet ihmisyytensä maailman pahuuteen.

– Se on myös tarina ihmisten ja jumalten välisestä yhteydestä. Oresteia käsittelee nykyihmiselle vieraiden asioiden kautta ongelmia, jotka ovat havaittavissa nykypäivänäkin. Mikä on oikein ja mikä väärin? Mitä on demokratia? Toteutuuko se kaikkialla maailmassamme? Näihin kysymyksiin Oresteia pureutuu, opiskelijat kertovat.

Näytelmän on ohjannut Riku Korhonen ja apulaisohjaajana sekä koreografina on toiminut Verna Laine. Lavalla nähdään Laura Auvinen, Tellervo Jalas, Emppu Jurvanen, Sirkku Kallaperä, Henriette Korvenoja (kuvassa), Raven Leimenstoll, Vivianna Miettinen, Milla Nevalainen, Pinja Packalen, Piia Penkari, Aino Pöntinen, Jim Rikkinen, Henni Sorola, Elizaveta Valve ja Julia Virtanen

Näytelmätekstin on Kirsti Simonsuuren suomennoksen pohjalta sovittanut Mikko Roiha, jonka on edelleen näyttämölle sovittanut Riku Korhonen.
Ensi-ilta 12.4. klo:19
Muut esitykset: 17.4. klo:19,18.4. klo:19, 20.4. klo:15, 27.4. klo:15, 29.4. klo:19, 2.5. klo:19
Liput: 10 € (opiskelija/eläkeläinen 5 €) Maksu ainoastaan käteisellä. Lippuja voi varata laittamalla viestin numeroon: 041 729 6708 tai sähköpostilla osoitteeseen: teatteriliput@akatemia.org
Esitykset Työväen Akatemialla osoitteessa Vanha Turuntie 14, Kauniainen, Aivoriihi-rakennus, luokka A2 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *