| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

5 frågor till Jan Andersson, journalist och Granibo

Vi ställer 5 frågor till Jan Andersson, journalist och Granibo som återkommit som kolumnist för Kaunis Grani.

 

Du är väldigt engagerad i det som sker i Grankulla märker man när man läser dina kolumner. Vad är bäst och vad är sämst i staden?

– Jag gillar ordning och reda. Det skall vara välplogat om vintern och ståtliga rabatter om sommaren. De som jobbar med de här grejerna i staden förtjänar ett stort tack! Mindre bra är att ordningen speciellt i centrum har blivit sämre. Vi behöver flera vakter och färre alkohol- och drogpåverkade ”kunder” som driver omkring.

Finns det något som oroar dig när det gäller Grankullas framtid?

– Jag har påtalat byggboomen i Grani i flera inlägg under årens lopp. Folk tillåts “grynda” hur mycket som helst på sina bakgårdar. Då inget tycks hjälpa, borde byggrätten begränsas. Staden själv föregår med sällsynt dåligt exempel genom att välsigna oproportionerliga byggen i centrum.

Du skriver bl.a. om riksdagsvalet i din senaste kolumn. Du ledde själv MTV:s partiledardebatt i våras. Hur gillade du din comeback på det området?

– Det var ett nöje. Efter drygt 30 debatter på YLE var det intressant att se hur det går till på MTV. Skillnaden var minimal, med undantag för reklampauserna naturligtvis.

Har du själv någonsin övervägt att engagera dig politiskt, dvs. ställa upp i t.ex. riksdagsval eller kommunalval?

– Jag har suttit i Grankulla stadsfullmäktige 1996- 2000 och som medlem i skolnämnden och som suppleant i stadsstyrelsen. Det var både intressant och lärorikt, men det är inte aktuellt med politik längre.

Hur trivs du med ditt nya jobb som nyhetsankare på Kymmenen Uutiset?

– Mycket bra. Vi har en liten men naggande god arbetsgemenskap. Det skadar dessutom inte att se efter hur man arbetar på den kommersiella sidan efter 21 år inom public service.

 

Jan Andersson har bott i Grankulla sedan år 1976. Favoritstället i stan är backen och parken nedanför Vallmogård.

“Finlands första slalombacke är inte så pjåkig heller”.

Vad gör du när du inte jobbar?

Då sitter jag ute vid gränsen till den yttre skärgården på mitt lantställe och smuttar på rödvin.

Planer för i sommar?

Se föregående svar.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *