| KAUPUNKI - STADEN

Gallträskroddbåtarna vann omröstningen för medborgarbudgeteringen

Stadsroddbåtar att hyra vid Gallträsk vann i stadens enkät gällande medborgarbudgetering om till vad medlen används.

Roddbåtarna fick 41,4 procent av rösterna. På andra plats kom Ledaren för Gåbussen för hösten med 34,9 procent av rösterna och på tredje plats Servicepunkten för cyklar i centrum med 23,7 procent av rösterna. Sammanlagt svarade 169 personer på enkäten.

Projektet faramskrider nu så att stadens kultur- och fritidsavdelning tar sig an projektet och skaffar roddbåtarna och göra avtal om uthyrningssystemet, vilket är tänkt att vara en tjänst via t.ex. www.skipper.fi.

Avsikten är att fortsätta med medborgarbudgetering i större skala år 2020.

osallistava raportti ruo

Medborgarbudgetering i ett nötskal:

Grankulla stads budget för i år har 10 000 euro reserverats för deltagande budgetering, en s.k. medborgarbudget. Försöket med medborgarbudget är en del av stadens nya delaktighetsprogram. Medborgarbudgeten förenar ekonomi och demokrati. Det innebär att invånarna tas med i planeringen och besluten om hur kommunens ekonomiska resurser används.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *