| YLEINEN - ALLMÄN

Lukiolaisen bisneskoulun avajaisia vietettiin Kauniaisten lukiossa kestävän liiketoiminnan teemalla

Kauniaisten lukio vietti Lukiolaisen bisneskoulun avajaisia 5.9. Avajaistilaisuudessa kuultiin Kotipizza Groupin viestintä- ja vastuullisuuspäällikkö Antti Isokangasta sekä yrittäjä ja stand up -koomikko Ali Jahangiria. 

Isokangas valaisi puheenvuorossaan sitä, mitä kaikkea kestävä liiketoiminta yritykselle tarkoittaa. “Vastuullinen liiketoiminta on hyvää liiketoimintaa”, hän painotti. Tulevina vuosina pizzan päälle voidaan punaisen lihan sijaan laittaa sirkkoja, mutta kestävä liiketoiminta on myös raaka-aineiden vastuullisesta tuottamisesta ja yrittäjien hyvinvoinnista huolehtimista.

Ali Jahangiri sai yleisön nauramaan kulttuurieroille ja ennakkoluuloille. Lukion opiskelijat Tiia Rönkä ja Ohto Kantola haastattelivat Jahangiria tämän urakehityksestä ja ajatuksista yrittäjyyteen liittyen. “Teidän pitää elää mahdollisimman paljon!” Jahangiri kannusti, kun opiskelijat tiedustelivat tämän inspiraation lähdettä.

Avajaisissa vieraili myös 12 tänä syksynä aloittaneen bisneslinjan yritysmentoria sekä Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan opiskelijoita, jotka tutustuivat linjan opiskelijoihin sekä lukion oman yrityksen GraniWorksin ja opiskelijayhteisö GraniES:n parissa toimiviin opiskelijoihin.

Kauniaisten lukion bisneskoulun yritysmentorit esittäytyivät avajaispäivän mentoriaamiaisella. Kuvassa vasemmalta oikealle Päivi Niemistö, Mikko J. Salminen, Juuso Laamanen, Juha Lappalainen, Lari Mykrä, Markus Jordan, Miki Toivonen, Sampo Oksanen, Heli Vainio, Heikki Veijola, Mika Laakio ja Anne Quarshie. Kuva: Riikka Notkola.

Kauniaisten lukiossa on vuodesta 2016 toiminut Lukiolaisen bisneskoulu, jonka kursseilla nuoret oppivat kestävän liiketoiminnan perustaitoja. Bisneskoulun kurssit ovat avoimia kaikille lukion opiskelijoille. Tänä syksynä aloittaneille linjalaisille tarjotaan lisäksi erikoiskursseja.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *