| KAUPUNKI - STADEN

Debutantpris till bibliotekets Maria Grundvall

Maria Grundvall, informatör och bibliotikarie vid biblioteket i Grankulla, har vunnit förlaget S&S pris för debutanter. Hon fick priset för boken Sommardrömmen.

För ett år sedan utlyste S&S Litteratur romantävlingen Läs mig! för debutanter. Bland många tävlingsbidrag har nu tre pristagare valts. Priset delades ut på Helsingfors bokmässa på torsdagen.
Första pris gick till Maria Grundvall för bidraget Sommardrömmen med motiveringen: “Med lätthet och säkerhet styr författaren sin huvudperson genom renoveringsprojekt och relationsbekymmer. Komedins svåra konst behärskas med bravur och vetskapen om människans löjliga belägenhet balanseras av en envis tro på vänskapen och kärleken. Det här är feelgood i Kaskö, skrivet med en sådan skicklighet att juryn hade svårt att lägga manuskriptet ifrån sig. Ett begynnande författarskap i lyxförpackning!” Romanen Sommardrömmen utkommer våren 2020. Prisvinnaren belönas dessutom med 5 000 euro.
Maria Grundvall, född i Kaskö 1976 och bosatt i Helsingfors, är litteraturvetare och arbetar som bibliotekarie och informatör vid Grankulla bibliotek. Hon har tidigare mottagit pris i både Arvid Mörne-tävlingen 2001 och Solveig von Schoultz-tävlingen 2009.
Andra pris tillföll Ida Fellman för bidraget Till framtiden kommer vi genom att sitta och vänta och tredje pris Saara Fernström för bidraget Goda moder. Juryn bestod av författarna Sirpa Kähkönen och Ellen Strömberg samt av Martin Welander och Anna Friman, redaktör respektive litterär chef vid S&S Litteratur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *