| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Lago tähtää ekologisempaan tulevaisuuteen

Lukio-opiskelijat Lauri Laakio, Kasper Rautalinko ja Axel Laine perustivat Lago-nimisen vaatefirman.

He haluavat olla vaateteollisuuden Steve Jobs tai Elon Musk ja pyrkivät muuttamaan koko alan toimintatapaa. 

Ajatus vaatefirman perustamisesta syntyi lukion yrittäjyyskurssilla. Laine pyysi Laakiota ja Rautalinkoa mukaan, ja idean jalostuksen jälkeen syntyi Lago. Yritys on vasta aloitteleva, mutta kasvaa koko ajan. Verkkokauppa on ollut pystyssä puolitoista kuukautta ja töitä on tehty kesäkuusta lähtien. Tällä hetkellä myynnissä on paitoja, huppareita sekä kangaskasseja ja pipoja. 

– Lago Clothing on yksinkertaisesti vaatefirma, jonka tarkoitus on olla ulkonäöllisesti ja fiilikseltään aika perinteinen muotibrändi, kertoo Rautalinko. 

– Me haluamme tuoda esiin rentoutta, helppoutta ja onnellisuutta, Laakio täydentää.

Se, missä Lago poikkeaa muista alan yrityksistä ovat toimintatavat, ja siinä he pyrkivätkin muuttamaan koko vaateteollisuutta. 

– Sillä, että ostat muotia, ei tarvitse riskeerata ekologisuutta ja eettisyyttä, selittää Laakio. 

Lago haluaa tuoda yhteen modernin muodin, korkean laadun, ekologisuuden sekä eettisyyden. 

“We want to show the world a new direction and be a part of the necessary change in order to save our precious home”, kerrotaan Lagon verkkosivuilla. 

Ekologisuus on yritykselle tärkeä arvo. Vaateteollisuus tuottaa paljon päästöjä ja vauhdittaa ilmastonmuutosta, joten Lagon suunnitelmana onkin, että tulevaisuudessa kaikki heidän vaatteensa valmistettaisiin vaateteollisuuden ylijäämäkankaasta. Se siis tarkoittaa että kun jokin vaatebrändi valmistaa vaatteita, sen ylijäämästä tehdään uutta kangasta jota Lago sitten ostaisi ja valmistaisi siitä omat tuotteensa. 

Se on yrityksen keskeinen tavoite, ja kyseisellä tavalla säästyisi noin 2000 litraa vettä per yksi puuvillapaita. 

– Ei vielä, mutta tulevaisuudessa, sanoo Laakio.

Kuva:

Kuvassa vasemmalla Lauri Laakio Kauniaisten lukiosta ja oikealla Kasper Rautalinko, Lauttasaaren yhteiskoulun lukiosta. Axel Laine, joka on tällä hetkellä vaihto-oppilaana, on myös Lauttasaaren lukiosta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *