| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Korona näkyy työttömyyden kasvuna myös Kauniaisissa

Korona-pandemia näkyy työttömyysluvuissa myös Kauniaisissa.

Kaupungissa oli toukokuun lopussa työttömiä työnhakijoita 548. Lomautettuna oli kaupungin mukaan 228. Tämä on 12,4 % työvomasta. 

Toukokuussa vuonna 2018 vastaava luku oli 5,5 % (235 henkilöä, 6 lomautettuna) ja 2019 luku oli 5,2 % (234 henkilöä, 0 lomautettuna).

– Työttömyysaste on yli tuplaantunut vuodentakaiseen verrattuna sekä Kauniaisissa, että koko Uudellamaalla. Uudenmaan työttömyysaste on kasvanut vuoden 2019 toukokuun 7,9 % tämän vuoden toukokuun 17,0 %. Pääosa työttömyysasteen kasvusta johtuu lomautuksista ja onkin toivottavaa, että tämä myös tarkoittaa sitä, että työttömyysaste koronatilanteen hellitettyä myös nopeasti laskee lähemmäs alkuvuoden lukuja, kaupunginjohtaja Christoffer Masar sanoo.