| YLEINEN - ALLMÄN

Staden: Rekommendation att använda ansiktsmask

Grankulla stad rekommenderar att alla som fyllt 15 år ska använda ansiktsmask på verksamhetsställen där det inte är möjligt att undvika nära kontakter.

– Rekommendationen gäller t.ex. bibliotek, idrottsplatser och läroanstalter på andra stadiet och träder i kraft omedelbart. Stadens olika verksamheter kommer att ge mer ingående anvisningar ännu gällande den egna verksamheten, skriver staden på webben.

Maskrekommendationen kompletterar andra säkerhetsföreskrifter som omfattar en noggrann handhygien och säkerhetsavstånd samt att de som är sjuka ska stanna hemma och söka sig till coronavirustestning även vid lindriga symtom.

THL:s (Institutet för hälsa och välfärd) utvidgade rekommendation om användningen av ansiktsskydd gäller i Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikts (HUS) område, där coronavirusepidemin nu accelererar.

– De som besöker stadens tjänster ska själva skaffa ansiktsskydd. De som inte har råd att själva skaffa ansiktsskydd kan hämta dem gratis från Villa Breda, ingång A, vardagar 8-16, informerar staden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *