| YLEINEN - ALLMÄN

Ylioppilaita juhlittiin lauantaina

Kauniaisten lukion ylioppilasjuhla järjestettiin lauantaina 29.8. Ylioppilaille on suositeltu, että vierasmäärä rajattaisiin kahteen oppilasta kohden. Rehtori Ilpo Ahlholm myönsi puheessaan, että juhlien järjestäminen oli epävarmaa.

– Siinä vaiheessa kun Espoo perui lukioidensa yo-juhlat niin ensimmäinen ajatus oli juuri, että myöskään meidän Kauniaisten lukion yo-juhlasta ei taida tulla mitään. Takaa alkoi kuitenkin nousta tunne, että eiköhän me kuitenkin selvitä ja järjestetään kuin järjestetäänkin juhla, epävarmoista olosuhteista huolimatta.

Hän kertoi vakuuttuneensa asiasta lopullisesti oikeastaan vasta perjantaina, että päätös oli oikea. Silloin hän luki Helsingin Sanomien artikkelissa Kauniaisten lukion ylioppilaan Roosa Salmen ajatuksia ylioppilasjuhlasta.

– Jutusta tuli esille, miten suuri merkitys tällä juhlalla on perheissä. On kyseessä paitsi nuoren ylioppilaan koulutien päättymisen ja koulusaavutusten juhla, myös symbolinen voitto pitkästä koronan leimaamasta sosiaalisen paitsion ajasta.

– Tiedän myös, että monen nuoren ylioppilaan taival ylioppilaaksi ei ole ollut helppo. Tähänkin ylioppilaiden joukkoon mahtuu monenlaisia polkuja ja kohtaloita, ongelmia nuoren tai heidän läheistensä elämässä, tai ongelmia opiskelussa ja motivaatiossa. Näin ollen monessa kodissa juhlitaan tänään myös vaikeuksien voittamisen ilosta, että juhlaa päästään sittenkin viettämään.

Liput liehuvat koulujen ja ylioppilaiden kotien saloissa vuoden 2020 kevään ylioppilaiden kunniaksi lauantaina.

– Tänään liputetaan virallisesti myös toiselle tärkeälle asialle, Suomen luonnon päivälle. Suomen luonto on hyvin liputuksensa ansainnut. Veikkaan, että monessa perheessä on löydetty Suomen luonto ikään kuin uudelleen, kun perinteiset lomakohteet, harrastukset ja lomanviettomuodot eivät ole olleet mahdollisia.

Kuvassa vasemmalta oikealle: Lotta Salminen, Eevi Käki, Minttu Nyman, Mette Kajander.

Rehtori kannusti nauttimaan Suomen luonnosta.

– Tehkää se omalla tavallanne. Voin vakuuttaa, että hämmästyttäviä elämyksiä on tarjolla myös kotimaassa ja yllättävänkin lähellä. Koronastakin selvitään, rehtori painotti puheessaan.

– Muistetaan huumori vaikeissakin tilanteissa, ollaan kärsivällisiä ja sitkeitä, tehdään kovasti töitä. Pidetään itsestämme ja läheisistämme huolta, noudatetaan turvaohjeita. Tehdään oma osuutemme niin hyvin kuin osataan. Kyllä me selvitään.

Kauniaisten lukion ylioppilaat keväällä 2020 löydät täältä. Paljon onnea!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *