| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Apotti-systemet tas i bruk i två skeden i Grankulla

Apotti-systemet tas i bruk den 24 april inom hälsovården, hemvården, tjänsterna för äldre och missbrukarvården i Helsingfors, Grankulla och Kervo samt i HUS Diagnostikcentrums bilddiagnostikfunktioner.

 

I höst sker lanseringen inom tjänsterna för barnfamiljer, barnskyddet och tjänsterna för personer i arbetsför ålder i Helsingfors, Grankulla och Kervo samt handikapp-tjänsterna i Grankulla och Kervo. Orsaken är att man eftersträvar en kontrollerad övergång i detta coronaläge.

– Det är förstås beklagligt att en del av systemet tas i bruk först i höst, fastän en betydande del av ibruktagningen sker enligt tidtabellen. Detta är ändå det bästa alternativet nu, konstaterar social- och hälsovårdsdirektör Ulla Tikkanen.

Allt fler får tillgång till klientportalen Maisa

I samband med Apottilanseringen i april kommer invånarna i Helsingfors, Grankulla och Kervo att få tillgång till klientportalen Maisa. Maisa gör både egenvården och användningen av e-tjänster smidigare.

Via Maisa kan man bland annat följa med sin hälsa och sina tidsbokningar, kommunicera med social- och hälsovårdspersonalen, boka tider, förnya recept och uträtta ärenden för andra personer.

Socialvårdens funktioner i klientportalen Maisa kommer att utökas i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *