| URHEILU - IDROTT

Kuuma käsipallokevät Kauniaisissa

Käsipallokevät Kauniaisissa on nyt huipentumassa mitalipeleihin niin naisten kuin miesten osalta. Välierät avasi Grankulla IFK:n naisten joukkue, joka voitti ensimmäisessä välieräkohtaamisessaan Dickenin 20–22.

Tulevissa välierissä GrIFK:n miehet saavat vastaansa Riihimäen Cocksin, joka on kruunattu edelliset seitsemän kertaa Suomen mestariksi. Todellinen huippuvastustaja, mutta keväällä kaikki on mahdollista.

KG kartoittaa tässä jutussa naisten mietteitä ennen loppukevään otteluita.

Pudotuspelit ja taistelu mitaleista on kauden kohokohta niin pelaajille kuin katsojille. Kun runkosarjan päätyttyä pudotuspelivastustajat selvisivät, siirtyi joukkueiden fokus nopeasti tulevaan vastustajaan. Grankulla IFK:n kapteeni Carolina Rehnberg kertoo joukkueensa ensin keskittyneen oman nopean pelin hiomiseen, kun taas välierää edeltävällä viikolla fokus siirrettiin vastustaja Dickeniin.

Kauniaisten palloiluhallin katossa roikkuu viiri GrIFK:n edellisen ja toistaiseksi ainoan mestaruuden kunniaksi. GrIFK:n kevään 2009 mestaruusjoukkueessa pelasi myös Anna Lindahl, Dickenin monivuotinen kapteeni ja viisinkertainen Suomen Mestari. Lindahl muistelee lämmöllä ensimmäistä mestaruuttaan Grani-paidassa, mutta uskoo omaan joukkueeseensa tulevissa välierissä.

– Grani on mennyt hurjasti eteenpäin ja se oikeasti tosi hyvä joukkue. Näen kuitenkin, että ollaan ennakkosuosikkeja sarjassa ja että meidän pitäisi mennä tästä eteenpäin.

Lindahl kertoi Dickenin pelin olleen talven vaikean jakson aikana hukassa, mutta viimeisten viikkojen ja pelien aikana vire on taas löytynyt. Vaikka Dickenin kausi ei ole mennyt täysin odotusten mukaisesti, on joukkue täynnä laatua. Grankulla IFK:n Johanna Hilli sai maaliskuun maajoukkueleirille mukaansa peräti kahdeksan Dickenin pelaajaa, jonka lisäksi Dickenin päävalmentaja Ken Sirenius kuuluu maajoukkueen valmennusryhmään.

Tasainen ottelupari

Grankulla IFK on kahden viimeisen kauden aikana mennyt askel askeleelta eteenpäin ja on noussut aidosti haastamaan sarjaa viime vuodet hallinneita helsinkiläisjoukkueita. Runkosarjassa keskinäiset kohtaamiset Dickeniä vastaan menivät tasan 2–2, joten välieräsarjaan lähdetään todella tasaisista asetelmista.

GrIFK puolustaa aktiivisesti ja joukkueen nopea hyökkäyspeli on parhaimmillaan tasolla, johon muiden on vaikea vastata. Riittääkö GrIFK:n vahva joukkuepeli tuomaan finaalipaikan kotiedun omaavaa Dickeniä vastaan? Huhtikuun jännittävät välierät tulevat sen näyttämään.

Kapteenit vastaavat

PYYSIMME Carolina Rehnbergiä (GrIFK) ja Anna Lindahlia (Dicken) arvioimaan tulevaa välieräsarjaa:

Vastustajan vahvuudet:

Lindahl: Niillä on tasainen joukkue, mutta totta kai Johanna Hilli on tosi iso osa Granin peliä. Hyvä joukkuepeli ja tasaisuus on niiden parhaat vahvuudet.

Rehnberg: Dickenillä on tosi monta hyvää pelaajaa ja vaikka ne tekevät vaihtoja, niin laatu ei huonone. Taka- heittäjät ovat suuri vahvuus ja totta kai maalivahtipeli.

Vastustajan avainpelaajat:

Lindahl: Granin joukkueessa maalivahdit ovat tosi tärkeässä roolissa. Granilla on hyvä puolustus, mutta jos maa- livahtipeli ei toimi, niin sitten niillä on vaikeaa. Moa Sjölund on ollut meitä vastaan tosi hyvä ja Granin osalta on tosi tärkeätä, että Moa onnistuu.

Rehnberg: Dickenin Malena Heikkinen ja Matilda Peitsaro ovat molemmat sellaisia pelaajia, että ne ei anna periksi ja voivat itse myös kääntää ottelun. Jos molemmilla on hyvä päivä, niin se voi olla paha meille.

Miksi Dicken menee finaaleihin:

Lindahl: Koen, että meillä on parempi materiaali ja vaik- ka niillä on tosi tasainen joukkue, niin meillä on ainakin kaksi hyvää pelaajaa per pelipaikka. Ja jos saadaan meidän oma peli kulkemaan, niin meitä on kyllä vaikea voittaa

Miksi GrIFK menee finaaleihin:

Rehnberg: Mielestäni meillä on nopeampi peli ja kun- han saadaan kontria ja puolinopeita, niin saadaan vähän helppoja maaleja siitä. Keväällä puolustus on ollut tosi hyvä. Meidän puolikorkea puolustus on toiminut hyvin ja meillä on ollut nopeat jalat, niin jaksetaan painaa sielläkin.

Tulevat ottelupäivät: 1.4. GrIFK – Dicken 5.4. Dicken – GrIFK 8.4. GrIFK – Dicken (tarvittaessa), 11.4. Dicken – GrIFK (tarvittaessa).

Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

GrIFK – miesten välierien ottelupäivät: 31.3. klo 18.30 Cocks – GrIFK, 3.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks, 7.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK, 10.4. klo 15.00 GrIFK – Cocks (tarvittaessa), 13.4. klo 18.30 Cocks – GrIFK (tarvittaessa).

Tuleviin otteluihin ei oteta katsojia, mutta otteluita voi seurata SolidSport-palvelun kautta: https://solidsport.com/grifknaiset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *