| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Ruotsinkielinen seurakunta viettää pääsiäistä suuryleisön kanssa

Yle 5 televisioi tänä vuonna Kauniaisista kaksi jumalanpalvelusta, ensimmäisen pitkänäperjantaina ja toisen pääsiäispäivänä. Ruotsinkielinen seurakunta kutsuu täten koko maan mukaan viettämään pääsiäistä.

– Olen hyvin tietoinen siitä, että kaikki, erityisesti vanhimmat seurakuntalaiset, eivät pysty seuraamaan suoratoistolähetyksiä. Olen siksi erittäin iloinen, että voimme näyttää jumalanpalvelukset tv:ssä, sanoo kirkkoherra Ulrik Sandell.

Kirkkoherra Ulrik Sandell ja kanttori Heli Peitsalo kutsuvat tv-jumalanpalveluksiin pääsiäisenä.

Kauniaisista televisioidut jumalanpalvelukset eivät ole olleet kovinkaan tavallisia.

– Olen ollut kymmenen vuotta seurakunnassa, ja minun aikanani ei seurakunnan jumalanpalveluksia ole televisioitu. Arvelen, että viimeksi tällaista tapahtui 12-13 vuotta sitten. Joten kovin usein niitä ei ole ollut. Radiolähetyksiä sen sijaan on ollut useammin, hän sanoo.

Pandemian takia jumalanpalvelukset nauhoitetaan etukäteen aiemmin pääsiäisviikolla.