| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Kaupunki: Alle 60-vuotiaat voivat kohta varata ajan kolmanteen rokotukseen – tilanne haastava Kauniaisissa

Ajan kolmanteen koronarokotukseen voivat varata kaikki 18 vuotta täyttäneet kauniaislaiset. Kolmas rokotus voidaan antaa, kun edellisestä rokotuksesta on kulunut 5-6 kuukautta, kaupunki ilmoittaa.

Ajanvaraus aukeaa ensi viikolla (v. 50) www.koronarokotusaika.fi ja puhelimessa. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan kaupungin kotisivuilla.

60 vuotta täyttäneet voivat varata ajan kolmanteen rokotukseen jo nyt.

– Suosittelemme tekemään varauksen heti, sillä ensi viikon jälkeen voi olla vaikeampi löytää vapaita aikoja ennen joulua, kaupunki toteaa.

THL suosittelee 5–11-vuotiaiden riskiryhmiin kuuluvien lasten koronarokottamista. Rokotusten aloittaminen edellyttää lapsille tarkoitettujen rokotevalmisteiden saamista Suomeen. Lisätietoja saat kaupungin kotisivuilta.

THL ei vielä ehdota rokotuksia muille 5–11-vuotiaille. Kaikille 5–11-vuotiaille mahdollisuus koronarokotuksiin tarjottaisiin siinä vaiheessa, kun on saatu lisätietoja rokotusten turvallisuudesta ikäryhmässä ja erityisesti harvinaisten haittavaikutusten osalta.

Monta tapausta Kauniaisissa

Kauniaisissa on viime viikkojen aikana todettu runsaasti tartuntoja ja ilmaantuvuusluku on ennätyksellinen juuri nyt, vaikkakin rokotuskattavuus kaupungissa on korkea, toteaa tiedottaja Markus Jahnsson.

– Puolet uusista tapauksista ovat alle 12 vuotiaita. Heillä taudin oireet ovat verrattain lieviä, vähän niin kuin flunssassa. On siis syytä jatkossakin pestä kädet kunnolla, seurata ohjeita ja käyttää maskia, hän lisää.

Rokotusten ottaminen on erittäin tärkeätä vallitsevassa tilanteessa.

– Jo kaksi rokotetta suojaa hyvin koronan vaikealta tautimuodolta, mutta kolmas rokote estää tautiin sairastumisen ja sen levittämisen, Kauniaisten kaupungin johtava ylilääkäri Pia Höglund toteaa.

– Mahdollisimman korkea rokotekattavuus kaikilla kolmella rokotteella on paras tae sille, että vakavilta sairastumisilta vältytään ja epidemia saadaan päättymään. On oleellisen tärkeää, että jokainen meistä huolehtii omasta rokotussuojasta heti, kun se on mahdollista, Höglund painottaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *