| KAUPUNKI - STADEN

Staden: Smittspårningen i Grankulla är överbelastad efter jul

Som en följd av det kraftigt försämrade epidemiläget är smittspårningen i Grankulla mycket överbelastad. Incidenstalet i Grankulla är för tillfället 1030.

 

 

Som en följd av det kraftigt försämrade coronaepidemiläget är smittspårningen i Grankulla mycket överbelastad. Spårningsarbetet prioriteras nu enligt THL:s anvisning om klassificering gällande grad av brådska: riskgrupperna och smittfallen inom social- och hälsovården spåras i första hand.

– Den här veckan har de högsta dagliga antalen smittfall under hela epidemin rapporterats. Incidenstalet i Grankulla är för tillfället 1030 (coronafall under de senaste 14 dygnen per 100 000 invånare). Senaste vecka var incidenstalet 610. Under julen har konstaterats 50 nya smittfall, informerar staden.

Coronavirussituationen i Finland har försämrats och uppskattas för tillfället vara den värsta under hela epidemin. Ökningen av antalet smittfall har överbelastat smittspårningen och coronatestningen i hela huvudstadsregionen. Den nya omikronvarianten smittar lätt och den är redan den vanligaste virusvarianten i huvudstadsregionen.

Eventuella exponeringar i skolorna

Under julen har staden fått kännedom om några eventuella exponeringar i skolorna.

– Vi kartlägger för tillfället inte skolklasser. Vår verksamhet baserar sig på THL:s anvisning om att spårningen vid behov kan prioriteras i situationer av hög smittorisk. Då viruset sprider sig med nuvarande fart uppstår det i skolorna kontinuerligt situationer där en del av barnen/personalen exponeras för lindrig eller måttlig smitta. Motsvarande sker kontinuerligt överallt i samhället, också annanstans än i skolorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *