| YLEINEN - ALLMÄN

Heinäkuussa Granibackenilla lasketaan pyörällä

Kauniaisten kaupunki ja alppihiihtoseura GrIFK Alpine pohtivat yhdessä, miten Granibackenin hiihtokeskusta voisi hyödyntää ympäri vuoden. Lopulta erinomaisen sijainnin ja sopivuuden vuoksi päädyttiin kesäisin toimivaan Bike Parkkiin. 

GrIFK Alpinen toiminnanjohtaja Ville Kainulainen kertoo, että Bike Parkkeja löytyy useista muistakin hiihtokeskuksista.

Kaikki vasta-aloittelijasta kokeneempaan saa tästä keskuksesta paljon irti, painottaa Ville Kainulainen.

– Sijainti on vielä niin hyvä tässä Kauniaisten rinteellä missä asuu pyöräilymatkan päässä paljon lapsia ja aikuisia. Tämä on helposti saavutettavissa, kun taas moniin muihin täytyy mennä autolla, hän jatkaa. Tavoitteena on myös tuoda alamäkiajoa lajina tutuksi ihmisille.

Grani Bike Parkin ensimmäinen kausi toteutetaan yhteistyössä Nuuksio Bike Parkin kanssa. Ville uskookin, että Kauniaisten väki oppii ohessa tulevia kausia ajatellen, kun mukana on kokenut yhteistyökumppani. 

– Sillä tavalla me ei olla yksin tässä aloittamassa tätä toimintaa ja vältetään aloittelijoiden virheet, Ville kertoo. 

Avajaisia vietetään 5.7. Rinteeltä löytyy kolme täysimittaista rataa ja aloittelijoille suunnattu harjoitusalue.

Kaikki vasta-aloittelijasta kokeneempaan saa tästä keskuksesta paljon irti, painottaa Ville.

Aluetta myös kehitetään jatkuvasti esimerkiksi asiakkaiden toiveiden mukaan. Paikan päällä on myös mahdollista vuokrata välineitä ja lisäksi GrIFK Alpine on kouluttanut ohjaajia opastamaan lajin alkeita. 

Bike Park on tarkoitus pitää auki syyskuun loppuun asti, eli jokaisella halukkaalla on hyvin aikaa käydä kokeilemassa lajia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *