| KAUPUNKI - STADEN

Kauniainen: Budjetti hyväksytty

Talousarvio vuodelle 2023 rakentuu 4,36 prosentin tuloverolle. Nykyinen 17 prosentin kunnallisvero alenee 12,46 prosenttiyksikköä kun sosiaali- ja terveyspalvelut vuodenvaihteessa siirtyvät hyvinvointialueelle. Valtuusto hyväksyi budjetin maanantai-iltana.

– Ensi vuoden budjetti on historiallinen. Kauniaisten ensimmäinen ilman sosiaali- ja terveyspalveluja jotka vuodenvaihteen jälkeen siirtyvät Länsi-Uusimaan hyvinvointialueelle. Ensi vuoden painopiste onkin kouluissa ja varhaiskasvatuksessa, kaupunginjohtaja Christoffer Masar totesi esitellessään talousarviota aikaisemmin. 

Ensi vuoden talousarvio perustuu maltilliseen verotuloennusteeseen. Toimintatulot putoavat 11 miljoonaan euroon, 27 % kuluvasta vuoden talousarviosta. Toimintamenot taas 51 miljoonaan euroon 89,5 miljoonasta eurosta. Henkilöstömenot ovat noin 32 miljoonaa euroa (45,5 miljoonaa 2022) ja palvelujen ostot 10 miljoona euroa (35,2 miljoonaa 2022).

Valtionosuuksien rooli kasvaa ensi vuonna reilusti. Valtionosuuksien osuus Kauniaisten kokonaisverorahoituksesta on viime vuosina ollut haarukassa noin 0-5 %, jatkossa valtionosuudet muodostavat lähes puolet verorahoituksesta

Vuoden 2023 investointimenot ovat 18 miljoonaa euroa. Merkittävimmät investoinnit ovat Svenska skolcentrumin julkisivujen korjaustyöt (4,6 miljoonaa), Kaupunkirata (2,9 miljoonaa) sekä pyöräilyväylä Baana (2,9 miljoonaa). 

Talousarvioesitys on luettavissa osoitteessa https://www.kauniainen.fi/wp-content/uploads/2022/10/ta-2023.pdf 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *