| YLEINEN - ALLMÄN

GrIFK:s handbollslag försvarar medaljerna

Handbollens huvudserier startar i september och i Grankulla är man beredd att försvara damernas FM-guld och herrarnas FM-brons från i våras.

För GrIFK:s damer börjar FM-serien mot BK-46 den 16 september i Karis. FM-serien består liksom i fjol av sex lag och alla lag spelar tre gånger mot varandra i grundserien. De fyra bästa går vidare till semifinal.

Irina Jolkkonen (t.v), Linnea Harms och Mathilda Sandblom under stadens medaljkaffe i maj.

De sju lagen i herrarnas FM-liga spelar först tre gånger mot varandra varefter de fyra bästa spelar en övre slutserie och de tre i botten en nedre slutserie. De två bästa i övre slutserien går direkt till semifinal. Trean möter vinnaren i nedre slutserien och fyran möter tvåan i kvartsfinal.

Båda GrIFK-lagen spelar sina första hemmamatcher i Grankullagrottan lördagen den 23 september. Grankulladamerna ställs kl. 13.30 mot Riihimäkilaget Cocks, som avancerade till FM-serien i våras. Herrarna möter regerande finska mästaren BK-46 klockan 16.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *