| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Väylävirasto: Espoon kaupunkirata -hankkeen rakentaminen alkaa

Espoon kaupunkirata -hankkeen noin kolme vuotta kestänyt suunnitteluvaihe päättyy, kun varsinainen rakentaminen lähtee konkreettisesti liikkeelle tällä viikolla. Ensimmäinen työvaihe on puunkaato radan läheisyydessä Leppävaara–Kilo–Kera-seudulla.

– Hienoa, että pääsemme aloittamaan junaliikenteen kannalta näin merkityksellisen hankkeen rakennustyöt. Rakentamissuunnittelua on tehty perusteellisesti ja sillä periaatteella, että varsinaiset rakentamistyöt etenisivät mahdollisimman sujuvasti, kertoo hankkeen projektipäällikkö Tommi Rosenvall Väylävirastosta lehdistötiedotteessa.

Espoon kaupunkirata -hanke on jaettu neljään alueurakkaan sekä erillisiin louhinta-, sähkörata- ja turvalaiteurakoihin. Alueurakka 1 on urakoista laajin, ja sen arvo on noin 100 miljoonaa euroa. Muiden urakoiden hankintaprosessi on parhaillaan käynnissä.

– Olemme pyrkineet panostamaan urakoiden hankintavaiheen aikana markkinainfon jakamiseen ja vuorovaikutukseen alan toimijoiden kanssa, luonnollisesti tasapuolisuus turvaten. Urakoiden kilpailutusvaihe on herättänyt mukavasti tarjoajien kiinnostusta ja olemme tyytyväisiä jo saatuihin tarjouksiin, Rosenvall sanoo.

Espoon kaupunkirata on osa Helsinki–Turku nopeaa junayhteyttä ja pääkaupunkiseudun joukkoliikennejärjestelmän kehittämistä. Hankkeessa rakennetaan kaksi lisäraidetta nykyisen raideparin viereen välille Leppävaara–Kauklahti.

Lisäksi hankkeen yhteydessä toteutetaan Espoon ja Kauniaisten kaupunkien erilliskohteina Rantaradanbaanan rakenteita sekä radan kanssa risteäviä kulkuyhteyksiä.

Kauniaisten kohdalla töitä tullaan näillä näkymin tekemään tulevana ja seuraavana kesänä. Massiivinen projekti vaikuttaa suuresti keskustan liikennejärjestelyihin, kun auto-ja bussiliikenne siirtyvät poikkeusreiteille koska Tunnelitie suljetaan noin viisi viikkoa molempina kesinä. Kaupungin kotisivulle tullaan talven aikana kokoamaan tietoa kaupunkiradan rakentamiseen liittyvistä vaikutuksista ja poikkeusjärjestelyistä.

Kauniaisten valtuusto on aikaisemmin päättänyt, että kaupungin osuus rakentamiskustannuksista saa olla enintään 27,5 miljoonaa euroa.

Päivitetty 12.1.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *