| URHEILU - IDROTT

GrIFK:n käsipalloilijat jälleen mestaruusjahdissa – naiset kohtaavat finaaleissa HIFK:n

Sekä GrIFK:n miesten ja naisten edustusjoukkueiden mitalijahti on hyvässä vauhdissa. Naiset selvittivät tiensä finaaliin tiukassa välieräsarjassa Dickeniä vastaan.

GrIFK pääsee puolustamaan viime vuotista mestaruuttaan, jonka se saavutti otteluvoitoin 3-1. Vastaansa Grani saa 15. huhtikuuta alkaviin loppuotteluihin 24-kertaisen Suomen mestarin HIFK:n, joka otti paikkansa suoraan kolmella välierävoitolla SIF:stä.

Joukkueen kapteeni Johanna Hilli oli jälleen suuressa roolissa seuran kolmannen perättäisen finaalipaikan hankinnassa lauantaina. Hilli kiitteli ratkaisevan välierän jälkeen Dickeniä hyvästä ja rehdistä vastuksesta.

– Ihanaa voittaa ja että ei tule viidettä peliä, tämä alkaa tuntua hieman jaloissa. Dicken jaksoi taistella hyvin.

Granin naiset sijoittuivat SM-runkosarjassa toiseksi ja oli ainoa joukkue, joka sai horjutettua HIFK:ta, joka oli runkosarjan ykkönen. Grani ja HIFK päätyivät joulukuussa Kauniaisissa 18-18 tasapeliin. Ottelu on tällä kaudella ainoa HIFK:n pistemenetys.

Miesten edustusjoukkueella loukkaantumishuolia

GrIFK:n miesten liigajoukkue on kärsinyt kevään edetessä loukkaantumisista, mutta on siitä huolimatta pysynyt mitaliuralla. Runkosarjan kakkospaikka vaihtui ylemmässä jatkosarjassa kolmanteen sijaan, minkä myötä Luolassa nähdään tänä keväänä pudotuspelejä jo puolivälierävaiheessa. Vastaansa Grani saa SIF:n, joka sijoittui jatkosarjojen jälkeen kuudenneksi.

Katsomot ovat tänäkin keväänä täyttyneet Kauniaisissa.

  Vastaan asettuu takuuvarmasti kovaa taisteleva joukkue, jolta ei asennetta ainakaan puutu ja jota ei ole varaa yhtään aliarvioida, toteaa Granin kokeneeseen kaartiin kuuluva Miro Koljonen.

  Vaikka meillä muutamat avainpelaajat ovatkin kärsineet loukkaantumisista, niin onhan se selvä, että me kuitenkin ennakkosuosikkina tähän ottelusarjaan lähdetään. Loukkaantumiset kuuluvat aina urheiluun ja niiden taakse ei voi koskaan mennä. Meiltä löytyy joka tapauksessa tarpeeksi laatua edetä tästä ottelupareista jatkoon ja päästä taistelemaan jälleen SM-mitaleista.

Puolivälierät alkavat GrIFK:n kotiottelulla 20.3. ja mahdollinen kolmas ja ratkaiseva ottelu pelataan viikkoa myöhemmin 27.3. Välieriin selviää kahdella voitolla. Mikäli Grani selviää mitalipeleihin, se kohtaa välierissä Cocksin 3.4. alkaen. Välieriin edetessään GrIFK:n kotiottelut ovat alustavasti 6.4. ja 14.4.

Hallitseva Suomen mestari BK-46 voitti sekä runko- että jatkosarjan ja lähtee ennakkosuosikkina mitalipeleihin. Suomen mestari on selvillä viimeistään 4. toukokuuta.

Miesten puolivälierien (paras kolmesta) otteluohjelma

20.3.24 klo 19:00    GrIFK-SIF      

23.3.24 klo 16:00    SIF-GrIFK      

Tarvittaessa:

27.3.24 klo 18:30    GrIFK-SIF      

Miesten välierien (paras viidestä) alustava otteluohjelma (mikäli GrIFK mukana)

3.4.2024      Cocks-GrIFK  

6.4.2024      GrIFK-Cocks

9.4.2024      Cocks-GrIFK

Tarvittaessa:

14.4.2024    GrIFK-Cocks

16.4.2024    Cocks-GrIFK  

Naisten loppuotteluiden otteluohjelma

15.4. klo 20:00 HIFK-GrIFK17.4. klo 19:00 GrIFK-HIFK20.4. klo 16:00 HIFK-GrIFK

Tarvittaessa:

22.4. klo 19:00 GrIFK-HIFK

26.4. klo 19:00 HIFK-GrIFK
Päivitetty, 13.00.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *