| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Folkhälsanin päiväkoti täytti 70 vuotta

Viime vuoden marraskuussa Folkhälsanin lastentarha vietti 70-vuotisjuhliaan avoimin ovin ja paikalle oli saapunut lukuisa määrä vanhempia ja isovanhempia, jotka muistelivat omaa aikaansa ”valkovuokkoina” tai ”sinivuokkoina”. Yhteenkuuluvuus on leimallista päiväkodille, jota pian alkaa käydä jo neljäs sukupolvi.

Lastentarhan perusti vuonna 1944 Folkhälsanin Kauniaisten paikallisosasto ja se vastaa toiminnasta edelleenkin. Lastentarha toimi aluksi hammaslääkäri Hahlsin huvilan salongissa ja myöhemmin Klostretissa, kunnes se syksyllä 1957 muutti nykyisiin tiloihinsa, Heikelintie 5:ssä sijaitsevaan huvilaan.

Nykyään sen päivähoitopalvelut ostaa Kauniaisten kaupunki. Lastentarhassa on 36 lasta, 15 pientä ”valkovuokkoa” ja 21 esikoululaista eli ”sinivuokkoa”. – Noudatamme kansallista opetussuunnitelmaa ja ajanmukaista pedagogiikkaa. Perinteet ovat meille kuitenkin edelleen tärkeitä, sijaintimme keskellä luontoa, kodikas huvilamme, oma keittiö ja oma emännöitsijä.

Kaikki tähtää terveyden edistämiseen aidossa Folkhälsan-hengessä, toteaa lastentarhan johtaja Mikaela Wegmüller. Hänen pitkäaikainen edeltäjänsä Clara Gustafsson kiittelee paikallisosaston vapaaehtoistyöntekijöitä. – Toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, Lucia-merkin ja Maj-kukan myynnillä sekä eri säätiöiltä ja rahastoista saatavilla varoilla.

Mutta ennen kaikkea Folkhälsanin lastentarha saa kiittää niitä vapaaehtoisia tulisieluja, jotka lisääntyvistä tehtävistä ja yhä suuremmasta vastuusta huolimatta ovat jo 70 vuoden ajan rakentaneet yhteenkuuluvuutta ja perinteitä. Samaa painotti avointen ovien päivän juhlapuheessaan johtokunnan puheenjohtaja Jonna Skand. – Lastentarha on toimintansa aikana käynyt läpi monia vaiheita ja kaikkina aikoina on Kauniaisissa ollut asialle omistautuneita ja eteenpäin katsovia henkilöitä. He ovat antaneet aikaansa ja voimiansa lasten ja heidän perheittensä hyväksi. On ihanaa voida sanoa se ääneen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *