| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Keskustan kehittämissopimukset OK

Kaupunginhallitus hyväksyi 19. elokuuta kaupungin ja Kauniaisten konttoritalo Oy:n välillä allekirjoitetun esisopimuksen sekä kaupungin ja VVT Kiinteistösijoitus Oy:n välillä allekirjoitetun sopimuksen kiinteistön kehityshankkeesta.

Ehdotetussa ratkaisussa asuinrakentaminen erotetaan omaksi yksikökseen ja liikerakentaminen integroidaan vieressä olevaan kauppakeskukseen.
Ehdotetussa ratkaisussa asuinrakentaminen erotetaan omaksi yksikökseen ja liikerakentaminen integroidaan vieressä olevaan kauppakeskukseen.

 

Tämä järjestely tarkoittaa, että rakennustöiden aloittaminen uudistetun keskustan viimeisellä rakentamattomalla tontilla on nyt askeleen lähempänä. Ratkaisulla halutaan vahvistaa kaupallisten palvelujen toiminnallisuutta ja houkuttelevuutta ja aikaansaada elinvoimainen keskusta, jossa on asuntoja, palveluita ja viihtyisä torialue.

Rakentaminen voi alkaa jo keväällä 2016, mikäli asuntojen kysyntä Kauniaisissa jatkuu vahvana ja lupaprosessit sekä toteutussuunnittelut etenevät myötätuulessa. Infotilaisuus 9.9. klo 18-20 Kaupunki järjestää keskustan viimeisen rakentamattoman korttelin toteuttamisesta ja siihen liittyvästä poikkeamispäätöksestä infotilaisuuden keskiviikkona 9. syyskuuta klo 18–20 kaupungintalolla.

Tilaisuudessa esitellään hankkeen tavoitteita ja alustavia suunnitelmia. Paikalla ovat kysymyksiin vastaamassa kaupungin edustajien lisäksi sekä asuntojen että liiketilojen toteuttajien edustajat. Kaupunki on hakenut yhdessä Kauniaisten konttoritalo Oy:tä hallinnoivan NCC Rakennus Oy:n kanssa poikkeamista asemakaavasta siten, että keskustaan kaavaillut asunnot ja liiketalot voitaisiin toteuttaa kaavasta poiketen eri rakennuksiin sekä osin Promenadiaukion torialueelle. Poikkeamispäätöksellä keskusta olisi mahdollista saattaa viimein valmiiksi. Rakennusten valmistuttua voitaisiin myös yleiset alueet viimeistellä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *