| KOULUT - SKOLAN

Miten pelastaa planeettamme?

Kaksi vuotta sitten me Kauniaisten nuoret ja nuoriso-ohjaajat isännöimme kansainvälistä nuorisovaihtoa. Mukana oli nuoria Suomen lisäksi Espanjasta ja Romaniasta. Tänä vuonna oli Romanian vuoro olla isäntämaana. Leirin nimi oli ”The power of planeteers”. Leirin tavoitteena oli keskustella ja keksiä ratkaisuja planeettamme pelastamiseksi.

 

Lauantaina 11.07. lähdimme aikaisin aamulla Kauniaisesta HelsinkiVantaan lentokentälle, mistä lensimme Budapestiin. Tultuamme perille hyppäsimme minibussiin, joka vei meidät leiripaikalle MaguriRacatau’un. Se sijaitsee Romanian Transilvaniassa.

Saavuimme pieneen majataloon keskelle metsää ja olin ensin vähän skeptinen paikasta. Lopuksi kävi kuitenkin ilmi, että tämä paikka oli erittäin sopiva leirille. Leirialueella oli paljon tilaa kokoontumisille, luennoille sekä erilaisille peleille ja leikeille. Meillä oli mahdollisuus vaeltaa luonnossa ja uida pienessä joessa (vaikka uimiset päättyivät melkein aina vesisotaan).

Leirin aikana käsittelimme paljon tärkeitä ongelmia, esimerkiksi kuinka saada ihmiset ymmärtämään kierrätyksen tärkeys ja miten voimme pitää huolta luonnon resursseista, koska ne eivät riitä loputtomiin. Kävimme keskustelua myös omien yhteiskuntiemme ongelmista ja lopuksi teimme vielä videon, missä otimme ongelman esiin ja löysimme siihen ratkaisun.

Viikon aikana käytimme paljon aikaa tutustuaksemme toisiin leiriläisiin mm. leikkien ja ryhmäaktiviteettien avulla. Kahtena päivänä kävimme tutustumassa lähimpään suurkaupunkiin Cluj Napocaan, jossa esittelimme leirin teemaa paikallisille. Sunnuntaina 19.7. aikaisin aamulla lähdimme takaisin Budapestiin.

Paluumatka meni hieman nopeammin (noin neljä tuntia), joten meillä oli paljon aikaa käydä läpi kuluneen viikon tapahtumia ja miettiä miten voimme jakaa Romaniassa saamaamme tietoa muille ihmisille. Suurkiitokset ERASMUS+ -ohjelmalle ja Dreams For Life -järjestölle sekä Kauniaisten kaupungille, jotka mahdollistivat tämän nuorisovaihdon. Kiitokset myös kaikille, jotka osallistuivat leirille. Toivottavasti näemme pian ja saamme kokea yhtä upean viikon uudelleen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *