| KAUPUNKI - STADEN

Uusi liikuntahalli Kauniaisiin

Kauniaisten Taitoluisteluklubi ja GrIFK Jääkiekko ovat rakennuttamassa yksityisrahoitteista harjoitusjäähallia nykyisen jäähallin jatkeeksi. Monitoimihallin myötä alueelle muodostuu liikuntakeskus, joka mahdollistaa harrastamisen 1 500 lapselle.

Lasten ja nuorten vä- häinen liikkuminen ja lisääntynyt ruutuaika ovat nykyään usein otsikoissa. Vähäinen liikkuminen alkaa jo näkyä kuntien lisääntyneinä terveysmenoina; UKK-instituutin mukaan liikkumattomuuden aiheuttama kokonaiskustannus on tämän päivän Suomessa 3–4 miljardin euron luokkaa. Jotta lapsi tai nuori saadaan liikkumaan suositusten mukaisesti 14 tuntia viikossa, liikkumisesta tulisi tehdä luonnollinen osa päivää. Liikunnan pitää olla mielekästä ja helposti toteutettavissa.

Kauniaisten Taitoluisteluklubi ja GrIFK Jääkiekko liikuttavat jo nyt yhdessä noin 700 lasta ja nuorta. Uuden hallin myötä taitoluistelutarjontaa voidaan lisätä harrasteluistelijoille, ja GrIFK Jääkiekko voi jäämäärän lisääntyessä ottaa ohjelmistoonsa myös 13–17 -vuotiaille suunnatun harrastejääkiekon, jolle on suuri kysyntä, sillä kaikki eivät halua tai voi pelata kilpajoukkueessa. Lisääntynyt jäämäärä mahdollistaa myös tyttö- ja äitikiekon.

Myös voimistelijat, jalkapalloilijat ja alppinistit hyötyvät hankkeesta. Uuden hallin yhteyteen on suunnitteilla oheisharjoittelutilojen lisäksi myös erillinen voimistelusali. Se palvelisi taitoluistelijoiden ja jääkiekkoilijoiden lisäksi myös Grankulla gymnastikföreningin noin 400 voimistelijaa, jotka saisivat näin lajilleen erinomaiset harjoituspuitteet nykyisen palloiluhallin sijaan. Samalla vuoroja vapautuisi palloiluhallista muiden lajien kuten salibandyn ja käsipallon käyttöön.

Halliin rakennetaan myös kuntosali, joka laajentaa käyttäjäkuntaa edelleen. GrIFK Jalkapallo samoin kuin GrIFK Alpine voisivat hyödyntää sitä harjoittelussaan samoin kuin hallin oheis- ja voimistelutiloja. Seurat saisivat hallista myös kipeästi kaipaamaansa pukuhuone- ja varastotilaa.

” Myös voimistelijat, jalkapalloilijat ja alppinistit hyötyvät hankkeesta. Uuden hallin myötä myös harrasteluistelijoille ja –jääkiekkoilijoille voidaan lisätä tarjontaa. “

Liikkuakseen ei tarvitse kuulua urheiluseuraan. Lasten ja nuorten liikuttaminen ei jäisi pelkästään iltaan, sillä uusi halli mahdollistaa iltapäiväkerhojen pyörittämisen uusissa tiloissa. Lapsia saadaan liikkumaan sen sijaan, että viettäisivät iltapäivän tietokoneen äärellä.

Omasta kunnosta huolehtiminen on tärkeää myös vanhemmille. Kuntosali ja ohjattu liikunta mahdollistavat vanhemmille treenaamisen samalla, kun oma lapsi on harjoituksissa. Senioreille voidaan tarjota päiväsaikaan erilaista liikunnallista ohjelmaa.

Rakentaminen käynnistyy lainan takauksen varmistuttua. Kauniaisten Taitoluisteluklubi ja GrIFK Jääkiekko perustivat maaliskuussa halliyhtiön hallinnoimaan hallin rakentamista ja käyttöä. Espoossa merkittävä osa jäähalleista on yksityisessä omistuksessa, joka on osoittautunut hyvin toimivaksi malliksi. Jäähalliyhtiö rahoittaa halliprojektin pankkilainalla. Ainoa kanto kaskessa on lainan korko, joka muodostuu liian korkeaksi ilman kaupungin takausta lainalle. Seurojen toive luonnollisesti on, että kaupunki takaisi lainan ja näin mahdollistaisi projektin, jolla liikutetaan monia eri-ikäisiä kauniaislaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *