| KAUPUNKI - STADEN

Företagare i nya utrymmen

Goda nyheter från Grankulla centrum. Johan Hallbäck ordnar Pannacottas säsongvaror i raka led i den nya, rymligare lokalen på Promenaden. Också Lähellä Deli har flyttat. Och så har staden fått en alldeles egen ny veterinär, eller egentligen två.

KG12-yrittajat-tassuasemaDjurkliniken Tassuasema är en ny privat veterinärmottagning vid stationen. – Vi vill betjäna husdjursägare som uppskattar individuella och flexibla veterinärtjänster, erfarenhet och en modern och rymlig mottagning, berättar Eeva Teräväinen. Till Tassuasema kan man hämta katter, hundar, kaniner, marsvin och andra gnagare, frätter och dvärgigelkottar. Alla sköts professionellt med många års erfarenhet.

– Alla patienter och kunder får hjälp på Tassuasema. Om patientens tillstånd kräver specialkunskap eller – apparater, sköter vi om behövlig fortsatt vård, säger Inka Falck. Teräväinen och Falck är båda licentiater i djurmedicin, vilket i folkmun betyder veterinärer. Dessutom tar två djurskö- tare hand om djuren, Taru Nousiainen och Alexandra Nyman, som också talar svenska.

Lähellä Deli

KG12-yrittajat-lahelladeli– Vår lokal blev för liten. Kunderna fick inte plats och dessutom ville vi ha utrymme för mera catering, berättar Pia Laakio medan hon serverar. Päivi Leevelahti hinner inte prata, rummet som rymmer 40 kunder fylls redan första morgonen så det är bråda tider.

– Här blev lämpligt nog en lokal ledig och det är fantastiskt hur fint det gamla köpcentrets ägare svarade på våra önskemål. Vi delade upp gamla Aktiamellan Pannacotta, Instrumentarium och oss. Och ännu finns det en ledig affärslokal härinvid! säger Pia Laakio.

 

Pannacotta

– Vi hade länge tänkt på att flytta och när S-market nu förstorar sin butik sparkades vi ut. Det var alltså smått nödvändigt att göra något, skrattar Mille Hallbäck. Hennes man Johan Hallbäck är i full gång med att sätta den nya lokalen på Promenaden i öppningsskick. – Det här är på samma gång spännande, fantastiskt och skrämmande. Här kommer att finnas dubbelt så mycket utrymme som i den gamla butiken. Det betyder såklart också dubbelt så mycket i hyra.

Hallbäck valde denna plats mycket på grund av centrumplanerna. Om de genomförs som planerat kommer Promenaden att om något år vara under tak och antagligen en av Grankullas bästa affärsstråk. Pannacotta slog upp sina dörrar igår på måndagen i strålande solsken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *