| URHEILU - IDROTT

Tennis på toppinvå!

Säsongens 2015-2016 spel i Norpe Tennisliga började igen i slutet av september.

Ilmoitus


Ilmoitus
Efter att damerna steg till ligan i slutet av förra säsongen kan Grani Tennis i år erbjuda både ett dam- och herrlag på den högsta nationella nivån. Damernas säsong består av sju matcher i grundserien och herrarnas av nio matcher. Efter matcherna är förhoppningsvis båda lagen med i fortsättningsmatcher med medaljglans i ögonen. I synnerhet hemmamatcherna har utmärkt demonstrerat vår tennisklubbs fina gemenskap.

I år får vi njuta av dubbelt så mycket topptennis på nationell nivå som tidigare. Förhoppningsvis hittar många entusiastiska tennismänniskor samt GT:s anhängare sin väg till hallen för att heja hemlaget till topprestationer! Säsongen började alltså under sista veckoslutet i september för båda lagen Damerna gjorde sin debut i ligan och herrarna försvarade mästerskapet i en bortamatch.

Damerna började säsongen med en hemmamatch mot Smash-Kotka och tog en knapp vinst 2-1. Matchen avgjorders dock först i ett matchtiebreak. Nästa dag krönte Nanette Nylund och Laura Pennanen det fina veckoslutet med en 3-0 bortavinst mot Smash. Säsongen började alltså mycket bra för det stigande damlaget med stilrent spel. Säsongens preliminära mål att behålla platsen i serien kan förmodligen höjas till inträde i medaljspelen.

Herrarna började sin sä- song med en bortamatch i Kotka. Smash-Kotka var en svår motståndare med Ivan Nedelko som etta. Grani fick till slut återvända hem med ett oavgjort resultat. I ettornas spel förlorade Verneri Tuomi knappt mot Nedelko. Panu Virtanen och Jaan Brunken vann sina singelspel, men i dubbelspelet blev det en knapp förlust. Följaktligen blev resultatet lika 2-2. I söndagens hemmamatch fick GT mot sig TCT från Esbo. Trots att det i tvåornas match blev en knapp förlust för Panu, lyckades GT ta säsongens öppningvinst med 3-1. Det blev en bra början för herrsäsongen som siktar på att åter ta mästerskapet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *