| AJANKOHTAISTA - AKTUELLT

Terveysasemalla tyytyväisiä asiakkaita

Terveysasemalla perjantaina 18.9. tekemämme satunnaiskyselyn perusteella kauniaislaiset ovat tyytyväisiä saamiinsa palveluihin. Huolenaiheitakin tosin löytyi: lääkäreiden nopea vaihtuvuus ja kasvanut asiakasmäärä, joka hidastaa pääsyä vastaanotolle.

Ilmoitus


Ilmoitus

  1. Mitä mieltä olet terveydenhuollosta Kauniaisissa?
  2. Mitä palveluita olet käyttänyt?
  3. Yksityinen vai kunnallinen?
  4. Oletko huolestunut jostain?

 

20150918-120149-KG TK1. Carola Kevin asunut Kauniaisissa yli 30 vuotta

1. Mielestäni se toimii erinomaisesti. Tyytyväisempi ei voi olla kun kuulee miten muut kunnat joutuvat taistelemaan.

2. Olen ottanut rokotuksia, hoidattanut erilaisia sairauksia, nyt juuri olen flunssassa. Soitin aamulla ja sain ajan klo 12.

3. Vaihtoehtoja on oltava. Minulla ei ole mitään yksityistä hoitoa vastaan, mutta käytän mielelläni niitä palveluja joita oma terveysasemamme tarjoaa, koska maksan veroni tänne. Niiden, jotka haluavat käydä yksityislääkärillä pitää voida tehdä niin, käyn itsekin esimerkiksi jos sairastun lauantaina.

4. En varsinaisesti huolestunut, mutta olen ymmärtänyt että lääkärinvirkoja on vaikea täyttää; on yleinen trendi että lääkärit hakeutuvat yksityiselle puolelle.

 

20150918-120700-KG TK-22. Christian Lindholm asunut Kauniaisissa yli 20 vuotta

1. Olen tyytyväinen itse hoitoon ja kaikki ovat ystävällisiä. Mielestäni kaikki toimi todella hyvin ennen kuin sai vapaasti valita terveyskeskuksensa. Nyt kestää ihan liian kauan ennen kuin saa ajan esim. jos haluaa vain uusia reseptin. Jos ei tule paikalle pää kainalossa, niin kestää kuukauden ennen kuin saa ajan yleislääkärille.

2. Melkein kaikkia, nyt olen täällä koska jalkani on tulehtunut ja sillä on vaikea kävellä.

3. Molemmat.

4. Lääkärit vaihtuvat vauhdilla. Kävin ennen aina Holmilla. Ovien ulkopuolella olevien nimien perusteella lääkäri, jonka luona kävin toukokuussa, ei enää ole täällä. Jos tämä vielä pahenee tästä, huolestun kyllä. Jos on liikaa potilaita, käy samoin kuin Helsingissä.

 

20150918-121914-KG TK-23. Matleena Lind asunut Kauniaisissa kaksi vuotta

1. Olen täysin tyytyväinen, henkilökunta ei ole tärkeilevää vaan kilttiä; jos ei ymmärrä jotain niin lääkäri tai sairaanhoitaja selittää kärsivällisesti.

2. Olen käyttänyt terveysasemaa tavallisiin kontrolleihin, verikokeisiin ja pari kertaa saadakseni sairaustodistuksen työpaikalle. Nyt olen täällä ientulehduksen takia.

3. Kunnallinen.

4. Olen kotoisin Savonlinnasta ja täytyy sanoa että täällä saa nopeammin ajan lääkärille kuin siellä. Sen perusteella mitä muistan, siellä sai odottaa kauemmin.

 

20150918-122308-KG TK4. Arif, Niken, Lintang ja Kinan Aji asuneet Kauniaisissa kesä- kuusta lähtien

1. Olemme kotoisin Indonesiasta. Olen tohtoriopiskelija Aalto-yliopistossa ja tutkin fysiikkaa ja kemiaa, materiaaliprosesseja. Siihen vähään mitä tähän mennessä olen nähnyt, olen erittäin tyytyväinen. Eniten miellyttää varmuus siitä, että saa laadukasta hoitoa sovitussa ajassa, että täällä ollaan niin täsmällisiä. Mielestäni on myös hienoa että terveydenhoitohenkilökunnalla on sama korkea taso koko maassa.

2. Olemme käyneet täällä vain kerran aikaisemmin kun 5-vuotiaan Kinanin hampaista piti ottaa röntgenkuva. Nyt olemme tulleet hampaiden jatkohoitoa varten. Bussit olivat tänään lakossa, mutta se ei haitannut koska kaikki on niin lähellä. Meidän piti kävellä vain kaksi kilometriä.

3. Kunnallinen terveydenhoito on tietysti mahtavaa!

4. Ei, mikään ei huolestuta minua.

 

Omakanta ahkerassa käytössä

Kauniaisten terveyspalveluiden asiakkaat käyttävät kesäkuussa käyttöönotettua potilastiedon arkiston OmaKanta-palvelua ahkerasti omien potilastietojensa katsomiseen.

– Käyttäjien palaute on ollut pääsääntöisesti myönteistä eikä ongelmia esimerkiksi lääkäreiden tekemissä kirjauksissa ole juurikaan esiintynyt, kertoo vastaanoton osastonhoitaja Elina Pehkonen. Pehkonen kehuu Kauniaisten terveyspalveluiden käyttäjiä omatoimisiksi. Käyttäjiä on ohjattu merkitsemään OmaKantaan suostumuksia ja kieltoja omien potilastietojen käyttöön, ja näin onkin tehty.

Koko Suomessa suostumuksia ja kieltoja on kirjattu yhteensä 3,5 miljoonaa. Kauniaislaiset ovat kaipailleet myös laboratorio- ja röntgentuloksia OmaKantaan. Nämä ovat tulossa vuoden 2016 puolella. Röntgentulokset saadaan palveluun alkuvuodesta ja laboratoriotulokset viimeistään loppuvuodesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *